Cserhalmi György belebetegedett húga és felesége halálába

HírKlikk 2019. január 13. 12:09 2019. jan. 13. 12:09

Cserhalmi György két éve, betegsége miatt nem tud eleget tenni színházi munkáinak. A Kossuth-díjas színész mindemellett felesége halálát is nehezen tudja feldolgozni.

„Végigkísértem Anna húgomat és a feleségemet, Erzsit a betegségükben. Mindketten rákosak voltak, iszonyú sokat szenvedtek, a gyógyulás legkisebb reménye nélkül. Az volt a tartás, ahogy ezzel szembenéztek, ahogy viselték a sorsukat, ahogyan viszonyultak az elmúláshoz. Ezerszer felvetődött bennem, hogy bírnám-e a töredékét is elviselni hasonló emberi nagysággal. Biztosan nem” – mondta a Nők Lapjának Cserhalmi György, aki a felesége halála óta képtelen ellátni magát.

„Én azóta is tehetetlen vagyok. A mindennapi életet sem tudom igazán megoldani. Mosok, de hajtogatni nem tudok. Ott áll stószokban minden, ahogy kivettem a gépből. Csak a nagyját takarítom, rendet se rakok, szinte minden úgy van, ahogyan ő hagyta a kórház előtt. Azóta ugyanazokban a ruhákban járok. És ugyanakkor nagyon erősen él bennem, amit mondott a halálos ágyán: Menj, neked még van dolgod az életben! Azóta is gyakran elgondolkozom, hogy ugyan mire gondolhatott?” – tette hozzá Cserhalmi György, aki több mint két éve nem tudott színpadra állni a betegsége miatt.

„Este hatkor nem arra gondolok, hogy mit fogok játszani, hanem hogy milyen gyógyszereket kell még bevenni… Még nem vagyok olyan állapotban, hogy igazán hiányozhatna. A gerincműtéteim miatt szinte két évet töltöttem ágyban, fájdalmak között, kiszolgáltatottan, sokszor mozdulni sem tudtam. Két zseniális orvos, Varga professzor úr és Hangodi professzor úr volt, aki romjaimból összetákolt. Lépni sem tudtam.”

Forrás: Hírklikk