Dúl a háború Czeizel Endre örökösei között

HírKlikk 2019. július 29. 06:49 2019. júl. 29. 06:49

Lassan négy éve, hogy a világhírű orvos-genetikus elhunyt, családjában még mindig zajlik a pereskedés az örökségért. Czeizel nevelt lánya pereli a tudós édesgyerekeit az örökségért.

Czeizel Endre első házasságából három gyerek született: Gábor, Balázs és Barbara. Gábor színházi rendező, gyermekei nincsenek, Balázs vizuális művészettel foglalkozik, és tőle származik három unoka: Benjamin, Jonatán és Jakab. Barbara gyógypedagógus, és két gyerek, Dani és Júlia édesanyja.

Czeizel első felesége halála után újranősült, és elvette Erzsébetet, akinek viszont volt már egy lánya: Andrea. A professzor őt is saját gyermekeként szerette, Erzsébettől pedig még két kései gyermeke született: Andriska és Fanni. Állítólag ők ketten már megkapták a részüket az örökségből, azonban első feleségétől született gyerekei még egy fillért sem láttak belőle - írja a Story.

"Végrendelkeztem, és tudom, ha már nem leszek, a gyerekeimnek, a feleségemnek sosem lesznek anyagi gondjaik" - mondta a professzor halála előtt. Azonban a végrendeletnek nyomaveszett. Czeizel három felnőtt gyermeke bízik benne, hogy így csaknem négy év után véget érhet a pereskedés.

A legidősebb, Gábor korábban azt nyilatkozta: "Fáj, ami apám hagyatéka körül történik, méltatlannak gondolom, hogy amikor véget ér egy szép, hosszú, gazdag és tartalmas élet, nem a munkájáról, a tudományos gondolatairól, írásairól beszélgetünk, hanem arról, ki mennyit örököl utána."

Több tárgyaláson van túl a Czeizel-család, azonban eddig nem jutottak dűlőre. A legközelebbi a nyári szünet után, szeptemberben lehet.

Forrás: Story