Koós János özvegye megtörten mesélt párja haláláról

HírKlikk 2019. március 9. 05:30 2019. márc. 9. 05:30

Rövid ideig tartó betegség után, március 3-án hunyt el Koós János, 81 éves korában.A tragédia óta most először beszélt a Borsnak az énekes özvegye, Dékány Sarolta, akivel Koós János 48 éven át élt házasságban.

Korábban úgy lehetett tudni, hogy az énekes a válla miatt került kórházba.

"Ott kezelték, és mivel javult az állapota, ezért úgy volt, hogy hétfőn hazaengedik. Végül bent tartották, és szombaton megtörtént a tragédia. Elment a mosdóba, majd kifelé jövet hirtelen összeesett. Én is épp a kórházban voltam, de nem engedtek oda hozzá. Mindenki fejvesztve próbált cselekedni, többször is újraélesztették, ám már nem tudták visszahozni. A szíve vitte el"

– mesélte a lapnak az özvegy.

Dékány Sarolta azt is elmondta, hogy nem találja a helyét, sokszor csak fel-alá mászkál a lakásban, és még nem tudott a férje személyes holmijaihoz sem nyúlni.

"A búcsúztató szervezése egyébként is leköti minden időmet. Tegnap reggel is a temetőben kezdtem a napomat, kiválasztottam a férjem nyughelyét, ami jó barátja, Bajor Imre sírjához közel lesz. A gyerekeink, Réka és Gergő nagyon sokat segítenek, bár a fiam Zalaegerszegen van, úgyhogy vele kevesebbet tudok találkozni, mint a lányommal"

- mondta a Borsnak, majd hozzátette:

"Március 20-án a Farkasréti temető művészparcellájában kísérjük az utolsó útjára a férjemet. A rajongóknak fél kettő és fél három között lesz alkalmuk elbúcsúzni Jánostól, addig lesz nyilvános a temetés. Ezután a család és a barátok búcsúztatják Jánost, és egy református pap vezeti majd a szertartást. Azt szeretnénk, hogy mindenki egy szál fehér virággal emlékezzen meg a férjemről."

Forrás: Bors/Hírklikk