Lagzi Lajcsit letaglózta a hír

HírKlikk 2019. március 2. 15:32 2019. márc. 2. 15:32

Két év, négy halasztás és két érdemi tárgyalás után elölről kezdődik a Galambos Lajos nevével fémjelzett, 30 milliós per, miután leváltották a bírót - írja a Blikk.

A bíróváltást az indokolta, hogy az eddig a büntetőügyet tárgyaló bírót az Érdi Járásbíróság elnökévé nevezték ki. Az új bíró, dr. Vass László, a Budaörsi Járásbíróság büntető bírája – válaszolta a Blikk megkeresésére Gyimesi Kinga, a Budaörsi Járásbíróság szóvivője.

"Letaglózott a hír" – fakadt ki Lagzi Lajcsi, az ügy elsőrendű vádlottja, aki a laptól tudta meg, a bíróváltás egyenlő az újrakezdéssel. – Nyomasztó érzés, hogy kárba veszett az a sok idő.

"Bár a tárgyalótermen kívül nem beszéltünk, számomra megnyugtató volt Liziczay bíró úr jelenléte, főleg amikor a nyomozó- és vádhatóság pontatlanságait feltárta. Nem csodálom, hogy feljebb lépett a ranglétrán"

– magyarázta Lajcsi, aki reméli, a március végi tárgyalásig az új bíró át tudja olvasni a 12 ezer oldalas alapiratot és a 44 ezer oldalt kitevő lefoglalt iratokat.

"Ez nagyon fontos, mert benne van az ártatlanságom"

– érvelt a mulatószenész, arra célozva, hogy a becsatolt iratok szerinte alátámasztják, a tatai Boglárka-lakóparkban nem történt vízlopás, és ezzel például érvényét vesztette a vádhatóság korábbi, 18 millió forintos károkozásról szóló szakértői becslése.

Forrás: Blikk