Új szolgáltatásokkal bővül a debreceni repülőtér

HírKlikk 2019. augusztus 6. 18:05 2019. aug. 6. 18:05

A debreceni repülőtér termináljának bővítése után a gasztronómiai és kereskedelmi szolgáltatások is megújultak a légi kikötőben - közölte a repülőtér igazgatója kedden, a SkyBar Debrecen bisztró és bolt bemutatóján.

 Vajda János elmondta: a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport (DIA) Kft. a Rolling Can Kft. szakmai befektető céggel közösen, 50-50 százalék tulajdonrésszel létrehozta a bisztrókat és shopokat üzemeltető SkayBar Debrecen Kft.-t 

Az indulási oldalon a Schengen belső, illetve a Schengen külső várótermekben alakítottak ki egy-egy shopot és bisztrót, amelyek magas színvonalon elégítik ki az évről évre növekvő forgalmú repülőtér utasainak gasztronómiai és vásárlási igényeit - jelezte az igazgató.

A beruházás mintegy harmincmillió forintba került, és 11 új munkahelyet teremtett a repülőtéren - tette hozzá az MTI érdeklődésére.

A repülőtér utasszáma a tavalyi 360 ezerről idén 600 ezerre nőhet - mondta az  MTI érdeklődésére Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen gazdasági alpolgármestere.

Tájékoztatása szerint 14 úti célra közlekednek menetrend szerinti járatok Debrecenből, a nyári időszakban pedig charterjáratokkal bővül az utazási lehetőség.

A növekvő utaslétszámhoz igazodva bővítették a terminált, amelynek további fejlesztését is tervezik - tette hozzá megjegyezve, hogy kormányzati forrásból új kifutópályát is építenek a légikikötőben.

Utóbbi azt jelenti, hogy egykor szovjet harcigépek használta 45 méter széles, elhanyagolt betoncsíkot felszedik, és a helyére korszerű kifutót építenek, miközben a repülőtér zavartalanul fog üzemelni, a jelenlegi kifutópálya használatával - részletezte.

Barcsa Lajos elmondta azt is, hogy az új kifutópálya megépítésével egy időben telepítik az egyik legkorszerűbb, ILS 3 műszeres leszállító berendezést.

Forrás: MTI/Hírklikk