Zacher: dolgoznék, de már nem kellek

HírKlikk 2019. január 17. 19:00 2019. jan. 17. 19:00

Hiába kérte, nem engedik vissza a Honvédkórházba az intézmény sürgősségi osztályának éléről augusztus végén távozott Zacher Gábort, aki december óta mentősként dolgozik - mesélte a Magyar Hangnak adott interjújában.

Zacher Gábor augusztusban hagyta ott a Honvédkórház sürgősségi osztályát, ahol évtizedekig dolgozott. Akkor azt mondta, azért jön el, mert a hazai egészségügy már működésképtelen. Most viszont már szívesen visszamenne dolgozni, de nem engedik.

"Október 17-én kértem a felvételem a Honvédba. Az osztályvezetés egyáltalán nem hiányzik, húsz év ebből éppen elegendő volt. De részállásba szívesen visszamennék, mert hiányzik a betegágy melletti munka és a kollégáim. Ami érdekes, hogy a kérvényemre három hónapja nem kaptam választ."

- mesélte a történteket Zacher a Magyar Hangnak adott interjújában.

Azt is elárulta, hogy december elsejével visszatért az Országos Mentőszolgálat kötelékébe, mentőzik havi kétszer 24 órában, mindemellett egészségügyi orvosszakértő és, ahogy eddig is, járja az országot, hogy fiataloknak tartson előadásokat.

A toxikológus szerint a hazai egészségügy már működésképtelen, ám a benne dolgozó „hülye barmok” miatt nincs összeomlás. 

A teljes interjúban szó lesz a hálapénzről, az orvosbárókról, a Honvédkórház ügyeiről, a sürgősségi ellátás helyzetéről, a magyarok egészségügyi állapotáról és az egészségügy gondjairól, valamint arról is, hogy Zacher Gábor miért ment vissza mentősnek.

 

Forrás: Hírklikk