Húsvéti kalács
|
2019. április 18. 15:25
2019. ápr. 18. 15:25
A húsvéti kalács a belesütött főtt tojástól lesz húsvéti. Reggelire is tökéletes választás.
Ha a tésztát este bedagasztjuk, majd azonnal a hűtőbe tesszük, akkor reggel csak meg kell formázni, mire a sütő felfűt.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
- 7 dkg cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 3 dkg puha vaj
- 1 dl tej
- 4 db főtt tojás
- + 1 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel vagy kézzel alaposan kidagasztjuk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, azonnal mehet minden a dagasztótálba.
A kész tésztát letakarjuk, és kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Kiborítjuk a megkelt tésztát egy lisztezett deszkára, és 3 egyforma részre osztjuk. Hosszúra sodorjuk, majd megfonjuk, és koszorúvá formázzuk.
Lekenjük a tetejét tojással, majd belenyomjuk a főtt tojásokat.
Sütőpapírral bélelt lemezen kb. 40 perc alatt sütjük szép pirosra.
Forrás:
Hírklikk