150 méteres kocsisorral tiltakoztak a túlóratörvény ellen a 18. kerületben

Nagy András 2019. január 19. 16:31 2019. jan. 19. 16:31

Útlezárással tiltakoztak az ellenzéki pártok a főváros 18. kerületében a fideszes rabszolgatörvény ellen.

A szombat délutáni demonstrációt az MSZP szervezte, és csatlakoztak hozzá a kerületben aktív ellenzéki pártok, a Párbeszéd, a DK, a Momentum és a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom is. A pártok, a szakszervezetek és a megmozdulást támogató civilek a Ferihegy 1-es terminál előtti parkolóban találkoztak, onnan közösen gurultak át a Gyömrői úthoz.

A gyorsforgalmi út felének több mint 60 autóval való lezárása után Kunhalmi Ágnes, a kerület országgyűlési képviselője Facebook-bejelentkezésében arról beszélt, a Fidesz a törvénytelenül elfogadott túlóratörvénnyel, és a képviselők elleni erőszak alkalmazásával sokszorosan átlépte azt a határt, ami a demokráciában elfogadható.

"Ma azért jöttük, hogy megmutassuk: ha együtt vagyunk, ha egy az egyben tudunk szemben állni a Fidesszel, akkor képesek vagyunk eredményeket elérni – mondta a szocialista politikus. Összefogtunk és eredményeket fogunk elérni – ígérte. Az országban a demokráciáért, a jogállamért, az emberek jólétéért nem elég egyszer kiállni, hanem újra meg újra ki kell állni és harcolni kell érte" – hallható a videón.