200 kilónyi ötforintost gyűjtöttek eddig Bayer Zsoltnak

HírKlikk 2019. január 25. 07:50 2019. jan. 25. 07:50

Tömegesen érkeznek az EchoTV, a Karc FM és a Magyar Idők szerkesztőségébe a nézők, hogy segítsenek Bayer Zsoltnak összegyűjteni azt a 300 ezer forintnyi büntetést, amelyet Hadházy Ákosnak kell megfizetnie egy blogbejegyzés miatt. A publicista kizárólag 5 forintosokkal akarja kifizetni az országgyűlési képviselő részére az összeget.

Bayer saját tévéműsorában közölte, hogy megírta azt a bocsánatkérést, amire a bíróság kötelezte, ugyanakkor az iratot letétbe helyezte egy közjegyzőnél és addig nem hozza nyilvánosságra, ameddig az országgyűlési képviselő nem kér bocsánatot Orbán Viktor miniszterelnöktől és nem határolódik el az O1G logótól .

Az ítélet meghozatala óta szinte fél óránként érkeznek a publicista szimpatizánsai az ECHO TV székházába, hogy segítsék az ötforintosok felhalmozását. Akadt olyan férfi, aki mintegy 30 ezer forintnyi apróval járult hozzá az ügyhöz. 

Bayer számítása szerint több mint 250 kiló ötforintost kell összeszednie, hogy teljesítse ígéretét. Úgy becsüli, hogy ebből eddig mintegy 200 össze is gyűlt. 

„Bayer Zsolt ezt nem teheti meg, a jegybanki szabályok szerint 50 darab érmét vagyok köteles elfogadni, ez ugye 250 forint, ennyit elfogadok, ebből a többi 299.750 forintot majd utalnia kell”

– mondta Hadházy Ákos.

Bayer Zsolt hangsúlyozta: az a törvény, amelyre alapozva Hadházy Ákos nem akarja elfogadni az ötforintosokat, csak a kereskedelemre vonatkozik. 

Forrás: Hírklikk