21 ezer ápoló fizetését költötte el gyűlöletkampányra a kormány

HírKlikk 2019. április 16. 16:56 2019. ápr. 16. 16:56

Orbán EU-t támadó propagandagyárának tavalyi költségvetéséből egy városnyi egészségügyi szakdolgozó fizetésére futotta volna - közölte Ujhelyi István Keszthelyen.

Keszthely, Zala megye, a balatoni térség számára nélkülözhetetlen az európai uniós tagság - indította keszthelyi fórumát Ujhelyi István. Hozzátette: a német adófizetők biztos nem azért vették ki részüket abból a Zala megyébe áramlott több száz milliárd forint uniós támogatásból, hogy az Orbán-kormány oligarcha barátai ellopják. “A Balaton, a keszthelyi Balaton-part mindenkié! Senkinek, így Orbán Viktor családjának, oligarcháinak sincs joga ahhoz, hogy kisajátítsa, saját hasznára fordítsa.”

Az MSZP EP-képviselője a hazai munkaerő Nyugat Európába vándorlása kapcsán felolvasta, mely munkakörbe keres dolgozókat csak a keszthelyi kórház. Ennek az okára a kormány tud magyarázatot adni - állapította meg -, majd felszólította a kormányt, előbb tegye rendbe az egészségügyet, csak azután fogjon “hobbi és lobbi beruházásokba”.

Ujhelyi a katasztrofális egészségügyi munkaerőhiány kezelésére az MSZP szociális Európát alakító javaslatait ajánlotta. Az egységes színvonalú európai egészségügyi ellátás érdekében az orvosoknak bruttó 1,5 millió forintos, szakdolgozóknak bruttó 750 ezer forintos minimálbér bevezetését. Ezen kívül orvosmegtartó pályázati alap létrehozását, ami a fizetésekben, praxisvásárlásban, szolgálati lakás biztosításában segítene az önkormányzatokon. Ujhelyi kijelentette, ha ezekben az ügyekben nem lép a kormány, már holnapra nem marad egészségügyi dolgozó Magyarországon.

“A magyar kormányzat a magyar emberek jólétével, biztonságával foglalkozzon, ne az Európai Uniót támadó riogató kampánnyal!” - hangsúlyozta. Az egészségügyi munkaerőhiány csökkentésével kapcsolatban idézte azt a számítást, miszerint ha a kormány  propagandagyára tavalyi EU-ellenes hirdetéseinek költségét az egészségügyre fordítják, az elég lett volna 21 ezer magyar ápoló egyéves bérére.

A keszthelyieket arra kérte, gondolják át, akarnak-e az Európai Unióból kisodródott Orbánisztánban élni, ahol újból határkerítés és határellenőrzés fogja az Ausztriába és Szlovéniába irányuló közlekedés útját állni. A helyieknek azt ígérte, Keszthely a következő időszakban is számíthat arra, van egy hazai politikus az Európai Unióban, aki szolgálja az európai, a magyar és a város turisztikai érdekeit.

Forrás: Hírklikk