5000 forintot kap minden nyugdíjas Székesfehérváron

HírKlikk 2019. február 8. 05:15 2019. feb. 8. 05:15

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy minden 65 év feletti székesfehérvári kapjon 5000 forintos egyszeri támogatást.

"Dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslatára Székesfehérvár erős gazdasági teljesítményéből azoknak kell részesülnie, akiknek köszönhető a siker, a város volt és jelenlegi munkavállalóinak. Ezért szerepel a költségvetési tervezetben az a javaslat, mely az előttünk járó nemzedékek kemény munkájáért mond köszönetet"

- olvasható a közösségi oldalon.

Nem mindenki örül a felajánlásnak

Többen úgy gondolják, a fideszes városvezetés így akarja megvásárolni a szépkorúakat. Az önkormányzat posztja alatt az alábbi vélemények olvashatóak:

"Nyugdíjast vegyenek, nyugdíjast tessék, most csak 5000 Ft. Nehéz eldönteni mi szánalmasabb. Ennyire hülyének nézni az embereket, különösképpen a nyugdíjasokat, vagy azok akik ennek bedőlnek."

"Szerintem nagyon sok 65 év feletti boldog lenne, ha a város inkább azokra az egészségügyi intézményekre költené ezt a pénzt, ahol gyógyítják őket, vagy azokra az iskolákra, amiben az unokáik tanulnak. Talán ezzel igazi értéket lehetne teremteni, aminek a gyümölcsét hosszabb távon élvezhetné mindenki."

"Be kell fogni az összes nyugdíjast és dolgoztatni kell!!!! Felháborító hogy el van a fiatal nyomva és a nyugdíjas van foglalkoztatva több száz ezer forintos fizetést kap a nyugdíján felül a fiatal meg a megélhetéseiért küzd! Elmegy ez a szemét mocskos állam a jól kitaposott édes anyja hátsójába!"

Forrás: Hírklikk