"A Fidesz gyűlöli a gyengéket, a nincsteleneket és a rászorulókat"

HírKlikk 2018. december 1. 13:15 2018. dec. 1. 13:15

Az MSZP idén is elindítja országos karitatív akcióját, amelynek során az adventi időszakban tartós élelmiszereket, játékokat és tisztítószereket gyűjtenek nehéz sorsú embereknek - jelentették be az ellenzéki párt országgyűlési képviselői szombaton sajtótájékoztatón.

Gurmai Zita a Kossuth téren felállított karácsonyfa előtt újságíróknak azt mondta, hogy az ételosztás és a szegények segítése a hatalommal való szembenállás jelképe lett ma Magyarországon, mert a Fidesz gyűlöli a gyengéket, a nincsteleneket és a rászorulókat, ugyanis ők azt mutatják meg, hogy a kormánypárt hazudik.

Az MSZP nőtagozatának elnöke szerint egy ilyen országban mindennél jobban szükség van a segítségre, az emberségre és a szolidaritásra, ezért - mondta - az MSZP nőtagozata idén is megszervezi hagyományos, országos karitatív akcióját.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke elmondta: az MSZP tavaly karácsony előtt egy tonna tartós élelmiszert tudott szétosztani a rászorulók között, idén pedig ezt szeretnék megduplázni. Hozzátette: az akcióval kapcsolatos információk a www.mszp.hu/segitunk oldalon megtalálhatók.

Az MSZP-s képviselőket az újságírók arról a videóról kérdezték, amely szerint a jobbikos Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap "lezsidózott", majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy "nácibűz" van.    

 A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt; az ügy miatt csütörtökön lemondott parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Gurmai Zita szerint az a tragédia, hogy a jobbikos képviselő nincsen tisztában azzal, amit tett, azt gondolja, hogy ezzel lehet viccelődni. Szerinte az a minimum, hogy Szávay István lemond jegyzői tisztségéről, de az lenne a legtisztességesebb, ha képviselői mandátumától is megválna.   

 Kunhalmi Ágnes azzal vádolta a kormányt, hogy kettős beszédet folytat, mondván: miközben "masszív rasszista, sokszor antiszemitizmusba hajló gyűlöletkampányt" folytat évek óta, most számonkér egy olyan képviselőt, akit ugyanúgy kellene megítélni, mint a kormányzati propagandát.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP az ügyet követően is együttműködik-e szakpolitikai kérdésekben a Jobbikkal, Kunhalmi Ágnes azt mondta: nem kell összekeverni a szakpolitikai kérdésekben történő egyetértést azzal, hogy a frakcióban van egy olyan ember, aki óriásit hibázott.

Forrás: MTI/Hírklikk