A Fidesz képviselőinek furcsa aberrációja

Ujhelyi István 2018. december 11. 13:17 2018. dec. 11. 13:17

A Fidesz képviselőinek furcsa aberrációja, hogy amikor csak tehetik: szembe mennek a magyar emberek és a magyar munkavállalók érdekeivel. Most sem okoztak csalódást.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén néhány perccel ezelőtt jobb- és baloldali nagy többséggel döntöttünk az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról, amelyet a Fidesz képviselői - összhangban az Orbán-kormány eddig képviselt illiberális álláspontjával - nem támogattak. Ez nem érdekképviselet, ez a magyar emberek elárulása.

Az Európai Munkaügyi Hatóság jövőbeni feladata biztosítani, hogy a munkavállalók mobilitására vonatkozó uniós szabályokat EU-szerte minden tagállamban méltányosan, egyszerűen és hatékonyan érvényre juttassák, de szintén ennek a hatóságnak lesz feladata fellépni a szociális és munkaügyi szabályokkal való - akár határokon átnyúló - visszaélések ellen is. Leegyszerűsítve: ez az uniós intézmény védi és támogatja például azokat az uniós polgárokat, akik rövidebb vagy hosszabb időre egy másik tagállamba mennek dolgozni.

A Fidesz már régóta egyértelművé tette, hogy másodrangú állampolgárként tekint a kivándorolt tömegekre és semmibe veszi a munkavállalók jogait, illetve érdekeit. Ezért is alkalmatlanok a magyar emberek európai képviseletére.