A Fidesz megígérte Berlinben, hogy március 15-e után mást fog hazudni

Föld S. Péter 2019. március 3. 06:14 2019. márc. 3. 06:14

A kormányhoz közeli sajtó nem verte nagydobra, hogy Orbán Viktor két küldötte, Gulyás Gergely és Balog Zoltán a múlt héten Berlinben magyarázkodott. A két fideszes politikus megígérte az Európai Néppárt vezetőinek, hogy március 15-e után leveszik a Jean-Claude Junckert Soros Györggyel együtt ábrázoló plakátokat.

Azokat a plakátokat, amelyeket két hét múlva amúgy is levettek volna. Ezt maga Kovács Zoltán államtitkár jelentette be, akitől azt is megtudtuk, hogy Soros marad, de Junckert Frans Timmermansra cserélik.

Az Európai Néppárt nem tökkelütött hülyék gyülekezete, ők is tudják, hogy mi a dörgés. Vagyis, hogy Orbán Viktor most is arra készül, hogy becsapja őket. Nem először és vélhetően nem utoljára. Tudják tehát, hogy mi a helyzet, és ha most mégis belemennek ebbe a játékba, akkor azzal azt üzenik az európai polgároknak, hogy teljességgel alkalmatlanok az európai értékek és eszmék képviseletére. Ha az Európai Néppárt vezetése elfogadja, hogy az Orbán kormány március 15-ig vár a most látható gyűlölködő és hazug plakátok lecserélésével, hogy utána hasonló szellemiségű plakátokat helyezzen ki az utcákra, akkor cinkos és cinikus tettestársai lesznek a Fidesznek.

Az Európai Néppárt, ha meg akarja őrizni önbecsülésének még meglévő maradványait, minden további tárgyalást mellőzve, azonnali hatállyal kizárja soraiból a Fideszt, vagy megköveteli tőlük, hogy valóságosan kérjenek bocsánatot. A Fidesznek mindenekelőtt a magyar emberektől kellene bocsánatot kérni, ezt követően az európai polgároktól, amiért idáig szakmányban lopták a pénzüket, s nem utolsósorban az Európai Unió parlamentjétől, bizottságától, valamint minden rendű és rangú testületétől, amiért visszaéltek a bizalmukkal.

Hogy ne legyen félreértés a bocsánatkérés tartalmát illetően, az Európai Néppárt, melynek soraiban bizonyára számos írástudó is van, segíthetne megfogalmazni a Fidesznek a bocsánatkérés szövegét. Már csak azért is szükség lenne erre, nehogy kimaradjanak belőle lényeges mondatok és gondolatok. Például az, hogy elnézést kérnek azért, hogy Orbán pártja és kormánya sok milliárd forintot költött arra, hogy szembe menjen az európai értékekkel, a közös gondolkodással és cselekvéssel. Megígérik továbbá, hogy minden magyar háztartásba eljuttatnak egy levelet, amelyben Orbán Viktor arról értesíti a magyar embereket, hogy az összes eddig nemzeti konzultáció, valamint plakátkampány hazugság volt. Sem a magyar ellenzék, sem Brüsszel nem készül arra, hogy bevándorlókkal töltse meg Európát, Soros Györgynek sincsenek ilyen tervei, az ezzel kapcsolatos híresztelések hazugságok, melyekért a Fidesz ezúton is elnézést kér mindenkitől, és megígéri, hogy a jövőben mindent megtesz azért, hogy az elmúlt években elkövetett gaztetteit, amennyire ez lehetséges, jóvátegye.

Ez volna a minimum, melynek mentén az Európai Néppárt benntarthatná soraiban a Fideszt. Részükről minden más megoldás csak maszatolás és mellébeszélés, egyszóval hazugság.