A Fidesz mögött is Soros György áll

Föld S. Péter 2019. május 23. 16:36 2019. máj. 23. 16:36

Budapesten és nyolc vidéki városban lesz klímatüntetés pénteken. A Fidesz végtelenül okos és határtalanul szimpatikus parlamenti frakciószóvivője, Halász János szerint a tüntetés mögött a migránspárti szervezetek állnak. Vagyis, maga a patás ördög, Soros György. Nem volna ezzel gond, egy szabadnak mondott országban bárki beszélhet hülyeségeket. Csak hát, vannak azok a fránya tények, melyek közül néhányat egy játékos teszt formájában olvasóink, valamint a memóriazavarban szenvedő kormánypárti politikusok figyelmébe ajánlunk.

1. Melyik magyar politikus volt 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa? Ki volt az, aki 1989 szeptemberétől az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta?
Orbán Viktor (1), Kim Ir Szen (2), L. I. Brezsnyev (X).

2. Melyik magyar politikus tanult Soros-ösztöndíjjal az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben?
Kun Béla (1), Szájer József (2), Zrínyi Miklós (X).

3. Ki az a volt külügyi államtitkár, aki 1988–89-ben Soros-ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban?
Szili Katalin (1), Németh Zsolt (2), Rákosi Mátyás (X).

4. Orbán melyik korábbi főtanácsadója nyert hároméves kutatási ösztöndíjat a Soros Alapítványtól, hogy a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozza ­1985-ben?
Schmidt Mária (1), Schmitt Pál (2), V. I. Lenin (X).

5. Ki az a jelenlegi parlamenti házelnök, aki 1987–1988 között Soros-ösztöndíjjal kutathatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat?
Angela Davis (1), Kövér László (2), Kim Ir Szen (X).

6. Melyik magyar politikus volt hallgatója annak a részben Magyarországon, részben Angliában működő, Soros György által finanszírozott 6 hónapos menedzseriskolának, amelyet kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szerveztek
Gerő Ernő (1), Farkas Mihály (2), Deutsch Tamás (X).

7. Melyik magyar volt kormányszóvivő (ma a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár) tanult 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban?
Kovács Zoltán (1), Andrej Andrejevics Gromiko (2), Todor Zsivkov (X).

A helyes megfejtőket kisorsoljuk.