A Fideszt is ellenőrzi az Állami Számvevőszék

HírKlikk 2019. január 27. 15:15 2019. jan. 27. 15:15

Az Állami Számvevőszék honlapján vasárnap megjelent egy közlemény, amelynek a tanúsága szerint az az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek törvényben előírt ellenőrzése keretében éppen hét jelölő szervezet – a Demokratikus Koalíció, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Magyar Szocialista Párt és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata – ellenőrzését végzi el.

Eszerint az ÁSZ  a 2018. április 8-i országgyűlési választásokat követő egy éven belül ellenőrzi a jelöltek és jelölő szervezetek választásra fordított pénzeszközeinek felhasználását, és mindenben a vonatkozó törvényi előírások szerint, a jogállam védelme, a törvényi előírások betartása érdekében jár el. Csak remélhetjük, hogy az ÁSZ mindent rendben talál annál a Fidesznél is, amelynek Domokos László elnök 2010-ig az országgyűlési képviselője volt. 

Közleményében az Állami számvevőszék arra is felhívja a figyelmet, hogy az ellenőrzött szervezeteknek elküldött jelentéstervezetek, valamint az abban lévő számvevőszéki megállapítások még tervezetek és nem nyilvánosak, a jelentéseket kizárólag az Állami Számvevőszék jogosult nyilvánosságra hozni, így a jelentéstervezetekben lévő megállapítások és egyéb információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ami veszélyezteti a jogállam működését

Forrás: MTI/Hírklikk