A Hableány matrózának családja a Margit híd pillérénél gyászol

HírKlikk 2019. november 3. 05:30 2019. nov. 3. 05:30

A Margit hídnál gyászolt Pethő Jánosnak, a Hableány sétálóhajó május 29-én elhunyt magyar matrózának a családja – derül ki a Blikk riportjából. 

Egymásba kapaszkodva sírtunk. Még itt lehetne közöttünk, ha az ukrán hajóskapitány csak egy picit figyelt volna. Mindennap átkozom őt azért, amit tett, mindennap azt kívánom, huszonnyolcszor élje át ugyanazt a szenvedést, amit ő okozott a Hableány személyzetének és utasainak – árulta el az édesanya a bulvárlapnak. 

2019. május 29-én este 9 óra 5 perckor a Viking Sigyn szállodahajó letarolta a Hableány sétálóhajót. A balesetben 28 ember halt meg a Hableány fedélzetén tartózkodó 35 közül, 26 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet. Egyikük Pethő János volt.

Pethő János családjának az ügyvédje, Magyar György elmondta, hogy kapcsolatba lépett a Hableányt üzemeltető céggel is, mert úgy véli, hogy a magyar matróz

munkahelyi balesetet szenvedett, és így a munkáltatónak vagy a biztosítónak kellene fizetnie kártérítést.

– Ehelyett a munkáltató cég a tragédia okozójára, a svájci székhelyű Viking River Cruises AG nevű vállalatra mutogat – jelezte az ügyvéd.