A homofób Fideszt az sem zavarja, hogy álképviselője meleg

Föld S. Péter 2019. július 29. 08:47 2019. júl. 29. 08:47

Meleg képviselőt indítana a Fidesz Baján az ellenzéki összefogás megbontására. Ebben a mondatban minden benne van, amit a Fidesznek az önkormányzati választással kapcsolatos tevékenységéről tudni érdemes. Orbán Viktor pártja semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy minden körzetben ne egy, ha hanem több ellenzéki jelölt álljon a Fidesz indulójával szemben.

A bajai vállalkozó, Szabó Richárd, aki „a bajai lángosos” néven ez év elején vált országosan ismertté, tegnap tette közzé, hogy a helyi Fidesz egyik képviselője megkereste, induljon független jelöltként a polgármesteri címre pályázó Nyirati Klára ellen. Utóbbi a Momentum tagja, és az ellenzéki pártok támogatásával győzne a Fidesz jelöltjével szemben.

Ami a melegséget illeti, nem véletlenül kezdtük ezzel ezt az írást. Szabó Richárd ugyanis ellenzéki tevékenysége folytán egy ideje szálka volt a Fidesz szemében, az év elején meg is fenyegették, hogy amennyiben nem hagy fel Orbán Viktor pártjának támadásával, nyilvánosságra hozzák róla, hogy meleg. Szabó nem ijedt meg a fenyegetéstől, s megelőzve, hogy Magyarország egyik leghomofómabb pártja arassa le ezt a kétes dicsőséget, ő maga jelentette be a nyilvánosságnak, hogy a saját neméhez vonzódik.

Nem dőlt össze a világ, ettől még nem vettek tőle kevesebb lángost Baján, és továbbra is közkedveltségnek örvend a városban. Ezért is látta őt most alkalmas személynek a Fidesz a választók megzavarására, ám Szabó nem vállalta el a feladatot, sőt, közölte, ha a párt letagadja a megkeresést, akkor nyilvánosságra hozza az ajánlat szövegét, valamint az illető fideszes képviselő nevét.

Így élünk mi Hunniában. És senkinek ne legyenek illúziói, a herevasalásáról elhíresült Berki Krisztián sem saját maga kreációja. Hiába mondja magát független főpolgármester-jelöltnek, nyilvánvaló, hogy az ő feltűnése csupán agy újabb zavarórepülés a Fidesz részéről. Amit, ha más nem, az is bizonyít, hogy a Fideszhez nagyon közeli Origóban fizetett hirdetésben segítik Berki kampányát.

És Puzsér Róbert sem a saját zsebéből osztja az észt, emellett a Józsefvárosban is indítanának valaki álcivilt, valamint arról is hallani híreket, hogy a helyi fideszeseknek minden településen ki van adva: keressenek olyan jelölteket, akik alkalmasak lehetnek az ellenzéki választók megtévesztésére.

Láttuk már néhányszor, és látjuk most is, hogy a Fidesznek semmi sem drága, ha a megtartásáról van szó. Ami persze érthető, mert az októberi önkormányzati választás tétje valóban nagy. Ha az ellenzéknek sikerül jó eredményt elérnie, és a Fidesz nyomasztó média, valamint anyagi túlhatalma ellenére Budapesten és a nagyobb települések többségében győz, akkor Orbán pártjának van oka félni a jövőtől. Amennyiben viszont a Fidesz folytatja évek óta tartó győzelmi sorozatát, akkor beigazolódik az a rémálom, amit legutóbb több tusványosi látogató pólóján is olvashattunk: Orbán Viktor 2030-ig fogja vezetni Magyarországot.