A Jobbik elítéli tagjai visszalépését és továbbra is a győri ellenzéki együttműködést támogatja

Kardos Ernő 2019. október 8. 09:42 2019. okt. 8. 09:42

A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan elítéli, hogy négy tagja visszalépett a közös ellenzéki képviselőjelöltségtől Győrben. Az országos elnökség reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működése felfüggesztésre került, a négy visszalépő képviselőjelölt összes párton belüli tisztségéből visszahívásra került és etikai eljárás indult velük szemben. 
Azokon a településeken, ahol a jobbikos tagság az ellenzéki együttműködésben való indulás mellett döntött, a Jobbik továbbra is tartja magát a megállapodásokhoz, így Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.

A Jobbik vezetősége közleményben reagált arra, hogy győri szervezetük felrúgták az ellenzéki összefogást. Információink szerint a párt elnöksége percekkel ezelőtt fejezte be az ügy tárgyalását.

Mint ismeretes, a párt helyi vezetője, Fodor Roland ma reggel a világhálón jelezte, hogy négy egyéni képviselőt visszaléptettek, ezzel az ellenzéki „moslékszövetség” elvesztette képviselő-jelöltjeinek negyedét, s ezzel minimális győzelmi esélyeit. Fodor azt állítja, hogy döntésük nem a Borkai Zsolt „ocsmány lejáratásával” függ össze, hanem hónapok óta tervezett döntés eredménye.

A közlemény meglehetősen zavaros magyarázatot ad arra, hogy a Jobbik helyi szervezete januárban miért csatlakozott elsők között az ellenzéki koalícióhoz: azért, mert a „nemzetellenes baloldali pártok” nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben.  

A Jobbik szerint meglehetősen szélsőséges hangot is megüt: a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsoltot leváltani a teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a gyomorforgató módon kampányoló bandájára, semmit sem javítana a város helyzetén. Ezért a párt arra kéri a szavazóikat, hogy voksoljanak lelkiismeretük szerint civil és független jelöltekre, akik nem részesei a pártpolitikai őrületnek.

A koalíció többi pártja egyelőre nem reagált a döntésre.