A kormánypárt ott kezdi a bosszút, ahol rá szavaztak

HírKlikk 2019. november 15. 17:50 2019. nov. 15. 17:50

Ha nincs atlétikai VB, HÉV-felújítás sem lesz – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Borbély azt állítja, hogy a HÉV felújítása mellett az atlétikai VB-vel együtt elmaradna 60 hektár közpark létrehozása a főváros XXI. kerületében, három biciklis- és gyalogoshíd építésére, sőt egy nemzetközi evezőspálya és evezősklubház létrehozására sem kerülne sor.

Mondjuk azt nehéz megmagyarázni, hogy mi köze az evezőspályának az atlétikához, de hát sport az is…

A polgármester ráadásul azzal vádolta Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kettős mércével mér, mert Kispesten engedi a stadion-építést. Azt viszont már elfelejtette megemlíteni, hogy a kispesti beruházás már folyamatban van, és Karácsony nem ígért olyasmit, hogy a megkezdett építkezéseket leállítja – a főpolgármester nyilván nem félkész romhalmazokkal képzeli el Budapest jövőbeni városképét.

Borbély Lénárd egyébként kampányában azt ígérte, hogy két-három éven belül felújított HÉV-en utazhatnak majd a csepeliek, és akkor még nem ejtett egy szót sem arról, hogy ez bármilyen módon is függene az atlétikai világbajnokságtól.

Itt jegyezzük meg, hogy a csepeli stadion is düledezik, lehet, hogy inkább azt kéne felújítani egy újabb építése helyett.