A Magyar Nemzet bemutatja a Herczeg család új autóját

Föld S. Péter 2019. augusztus 2. 06:54 2019. aug. 2. 06:54

A Magyar Nemzet nemcsak arról ismert, hogy a többi jobboldali újsághoz hasonlóan náluk s van morális fölény (copyright by Gulyás Gergely), de emellett még pártatlan is, valamint igyekszik az élet minden apró rezdüléséről beszámolni. Nem tett másként most sem a szerkesztőség, amikor lelkesítő cikkben mutatta be az első kormányzati segítséggel vásárolt hétüléses autó boldog tulajdonosát, a Herczeg családot. Nem lőnénk le a poént, előjáróban csak annyit árulunk el, hogy Gábor és Boglárka, valamint a három gyerek örülnek az új autónak.

„A Herczeg család tagjai tegnap délelőtt ülhettek be a gépjárműbe egy veszprémi szalonban. Gábor és Boglárka három gyermeket nevel, és legkisebb fiuk érkezése előtt derült ki, hogy akkori autójukban nem fér majd el három biztonsági gyerekülés. Akkor sebtében egy használt hétüléses személyautót vásároltak. Ezt tudták most új autóra cserélni.”

Ezzel a drámai felütéssel kezdődik a beszámoló erről az örömteli eseményről. S aki ebből arra következtetne, hogy Herczegéken kívül mások még nem juthattak új hétüléses autóhoz, nagyot téved. A családfő, merthogy egy magyar famíliában ki más is lehetne a családfő, mint az apuka, tehát Gábor, a következőkkel egészíti ki eddigi ismereteinket.

- „A keresgélés időszakában szinte mindenütt találkoztunk nagycsaládos társainkkal, akik hozzánk hasonlóan idejekorán elindultak új autót nézni – mondta lapunknak a családfő, hozzátéve, hogy tényleg sok családot lázba hozott ez a speciális támogatási forma. A vásárlás folyamán a kereskedők lehetőségeikhez képest már ebben az időszakban is igyekeztek megadni minden tájékoztatást és segítséget a családoknak.”

Vagyis, rengeteg nagycsaládossal találkoztak, akik mind új hétüléses autót kerestek, kormányzati rásegítéssel. De ami még ennél is jobb, autókeresgélés közben kivétel nélkül segítőkész, a szakmát magas fokon művelő autókereskedőkkel találkoztak, egy sem volt közülük pancser, rosszindulatú, vagy teszem azt, illiberális.

Amit esetleg hiányolunk az ötvenes évek legfénylőbb éveit idéző tudósításból, az nem más, mint Orbán Viktor érdemeinek kidomborítása. Reméljük, nem lesz baja a Magyar Nemzetnek abból, hogy egyetlen szót sem ejtettek a Kedves Vezető nagyszerűségéről, arról, hogy mit meg nem tett már eddig is a hazájáért és a magyar emberekért, arról nem is szólva, hogy még mennyi jótéteményre készül.

És nem esett szó a kereszténységet fenyegető migránsokról sem, akik nemcsak a magyar emberek munkahelyeit veszélyeztetik, de a kultúránkat sem tisztelik. Pedig ennek taglalása a morális fölény világában úgyszólván kötelező kűr, vigyázat elvtársak, legközelebb figyeljetek jobban, mert jön a zsűri és számon kéri.