A magyarok a legelutasítóbbak a bevándorlókkal szemben

FSP 2019. március 16. 16:22 2019. márc. 16. 16:22

Tehertételnek, vagy előnynek tekinti-e a bevándorlókat? 18 országban kérdezett rá erre a Pew közvéleménykutató, a felmérés eredményeit a Washington Post ismerteti. Magyarország sereghajtó lett a felmérésében.

A magyaroknál csak a görögök borúlátóbbak, de ott 10 százalék gondolja úgy, hogy az idegenek jót tesznek az országnak, míg nálunk csupán 5 százalék, ezért azután az utolsó helyre szorultunk. Viszont azokban az államokban, amelyek befogadták a migránsok túlnyomó részét, a lakosság többsége kedvező tapasztalatokat szerzett. Az élen Kanada áll, majd Ausztrália és Nagy-Britannia következik. Az USA a 6. helyet foglalja el. A magyarokat megelőzik még a lengyelek és az oroszok is. A mediánérték 56 százalék, ennyien mondták az,

hogy a bevándorlók kedvező hatást fejtettek ki, 38 százalék ellenkező véleményen van. Nálunk utóbbi adat: 73 százalék.

Jóval inkább szóródnak a vélemények, amikor a felmérést végzők arra kérdeztek rá, hogy a migránsok hajlandóak-e beilleszkedni. Átlagban 45 százalék látja úgy, hogy igen, a lista végén  álló Magyarországon és Olaszországban csupán 10 százalék áll hozzá pozitívan a kérdéshez.  A 18 állam polgárai közül 50 százalék nem gondolja, hogy a bevándorlók bármelyik más rétegnél jobban felelősek volnának a bűnözésért, 37 százalék viszont azt vallotta igen.

Forrás: Hírklikk