A Mazsihisz elnöke szerint, a Jobbik képviselői nem képesek a civilizált érintkezésre

HírKlikk 2018. november 29. 15:45 2018. nov. 29. 15:45

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke szerint Szávay István jobbikos parlamenti képviselő nyilvánosságra került hangfelvétele egyértelművé teszi, hogy a Jobbik képviselői nem képesek a civilizált érintkezésre.

A Mazsihisz vezetője csütörtöki, a Facebookon közzétett bejegyzésében arra reagált, hogy a Hír TV szerdai videoriportja szerint Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap "lezsidózott", majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az illető azt mondta, hogy "nácibűz" van.

A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Heisler András úgy fogalmazott: az "útszéli zsidózás" nemcsak az ő érzékenységüket sérti, hanem minden magyar állampolgár méltóságát is. Azt írta: egy olyan ember, aki nővel szembeni agresszióval kérkedik, jobban teszi, ha "belátva erkölcsi, szellemi alkalmatlanságát", visszavonul a politizálástól.

A Mazsihisz elnöke arra hívta fel a figyelmet: kell, hogy legyen korlát "a mondható és a mondhatatlan dolgok" között.

Forrás: MTI/Hírklikk