A Mi Hazánk feljelenti az Indexet

HírKlikk 2019. november 20. 13:51 2019. nov. 20. 13:51

A Mi Hazánk Mozgalom büntetőfeljelenést tesz közösség elleni uszítás miatt az Index internetes portál ellen - közölte a párt elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Toroczkai László szerint a weboldal a Puskás Aréna megnyitóját követően magyargyűlöletre uszító videót, véleménycikket és karikatúrát közölt. A videóban például a Magyarországra betörő illegális migránsokhoz hasonlította "a Trianonban elszakított határon túli magyar nemzettársainkat" - mondta a politikus.

Úgy vélekedett, hogy ez a fajta, "napok óta tartó magyarellenes uszítás" leleplezi az egész balliberális propaganda-gépezetet, és megmutatja valódi énjüket, ami a magyargyűlöletről szól, hiszen mindig a trianoni tragédián gúnyolódnak.

A pártelnök elmondta, a büntető törvénykönyv egyértelműen kimondja, hogy a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltés bűncselekmény, márpedig szerinte az Index által publikált anyagok egyértelműen alkalmasak a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltésre, ezért tesznek feljelentést.

Az Index újságírója arról írt a stadionátadót követően, hogy amikor az ünnepségen felcsendült az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című, a magyarság összetartozásáról szóló száma, ő ülve maradt, miközben mindenki felállt. A karikatúra szintén a dal szövegére utal, amikor egy sürgősségi osztályon az egyik beteg egy vértócsa mellett ülve azt mondja betegtársának: "egy vérből valók vagyunk".

Forrás: MTI/Hírklikk