A nap, amikor Kósa Lajos rájött, hogy az ellenzék le akarja váltani a kormányt

Föld S. Péter 2019. július 31. 06:28 2019. júl. 31. 06:28

Százezren segítik a Fideszt az őszi önkormányzati választáson – ezzel fújta meg a harci kürtöt Kósa Lajos, aki a kormányzópárt kampányfőnöke lesz a nagy megmérettetésen. Kósa szerint minden rendben van, kivéve azt, hogy az ellenzék, amely csak a háborúskodásban érdekelt, csatatérré akarja változtatni az országot. A hutuk, tütük, tuszik és a kupakok áfájának szakértője sok más mellett azt is az ellenzék szemére vetette, hogy le akarja váltani a kormányt.

Annyira meglepte saját felfedezése Kósa Lajost, hogy egy újságírói kérdésre válaszolva még a tőle elvártnál is nagyobb ostobaságot mondott. Szerinte ugyanis kizárt, hogy Mádon olyan embert válasszanak polgármesternek, aki deklaráltan antialkoholista. Hogy miért épp Mád és a deklarált alkoholisták ugrottak be neki, Freud legyen a talpán, aki megfejti.

Lehet, hogy Kósa Lajos nem tudja, de az ellenzéknek többnyire az a célja, hogy kormányra kerüljön. Ehhez képest Kósa azt tartaná normálisnak, ha az ellenzék nem akarná leváltani a kormányt, sőt, abban lenne érdekelt, hogy minden erejével segítse Orbán Viktort és a Fideszt. Ez volna az elvárható magatartás Kósa Lajos szerint az ellenzéktől, nemzeti és hazafias hozzáállás, nem pedig az, hogy a kormányzás hiányosságaira felhívják a figyelmet.

Vagyis, Kósa szerint, az ellenzéknek a kormány leváltása helyett a kormány segítése lenne a feladata. Megmagyarázni az embereknek, hogy az egészségügyi ellátás nem rossz, azt ők csak úgy érzik, a forgalmi dugók azért vannak, mert a sok autóhoz képest kevés az út, és hogy mennyivel jobb, ha rendes magyar emberek lopják szét az országot, mintha holmi jöttment idegenek tennék ezt.

Kósa Lajos szerint az ellenzéknek nem ellenzékként, hanem kormányként kellene működnie, azaz, ha a kormány valamit elszúr, az ellenzéknek nem rárepülni kell a problémára, hanem segíteni, megmagyarázni. Legjobb persze az volna, ha nem is volna ellenzék. Ebben az esetben nem kellene attól félnie Kósa Lajosnak, hogy az ellenzék csatatérré változtatja az országot, és a Fidesznek sem lenne szüksége százezer emberre, ennél jóval kevesebb is elég volna. Kósa Lajos akár egyedül is elindulhatna a csatába, egyik kezében kard, a másikban kőműveskanál, ajkáról ki sem fogy a nóta.