A nemzetmegvezető harcra kész, és harcra képes

Föld S. Péter 2019. március 20. 06:42 2019. márc. 20. 06:42

Van egy jó hírünk azok számára, akiknek ez jó hír: jó állapotban találta Orbán Viktort kedden reggel Lázár János.

Az egykori miniszter, aki a választások óta visszavonult szűkebb pátriájába, hogy ott országgyűlési képviselőként segítse a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ellehetetlenítésén ügyködő helyi erőket, másfélórás villámlátogatást tett a Karmelita kolostorban. Lázár elővezette a déli vasút grandiózus tervét, amely mintegy 500 kilométeren kötné össze a térség nagyobb városait. Mintegy 800 milliárd forintba fog kerülni ez az adófizetőknek, már amennyiben a kormány rábólint Lázár ötletére, és ad rá pénzt.

E beszélgetést követően mondta el egy Facebookra föltett videóban Lázár, hogy jó állapotban találta a miniszterelnököt. Orbán akkor van jó állapotban, ha harca kész és harcra képes, mert neki ez a természetes állapota. Ha másként volna, kezdhetnénk aggódni, hogy valami baja van. Erről azonban szó sincs, Lázár szerint Orbán jó állapotban van, s ha valaki, ő meg tudja ezt ítélni. Évekig dolgoztak együtt, a fácánvadászatairól és lézerblokkolójáról elhíresült Lázár egy időben még a vezér lehetséges utódjaként is szóba került. Igaz, erről mostanság kevesebb szó esik, bár egyáltalán nem biztos, hogy ártatlan elszólás volt, amikor Lázár a miniszterségtől távozóban azt mondta, hogy 20 év múlva ő még csak 63 éves lesz.

Orbán tehát harcra készen és harcra képesen várja az elkövetkező napokat, heteket. Erre a jelek szerint nagy szüksége lesz, mert a brüsszeli bürokraták már megint nem bírnak magukkal, s ezúttal magukat Néppártnak álcázva támadják Magyarországot. Orbán ugyanis egyenlő Magyarországgal, aki ezzel a megállapítással nem ért egyet, az bevándorláspárti és azt akarja, hogy Soros György nevessen a végén, vagyis eltiporják a kereszténységet.

A legjobb persze az lenne, ha nem harcolnánk senki ellen. Együttműködni ugyanis mindig olcsóbb és célravezetőbb, mint eleve vesztett, ráadásul teljesen értelmetlen és költséges háborúkba sodorni az országot.