A pápa átmentileg betiltatná az atomerőműveket

HírKlikk 2019. november 28. 18:11 2019. nov. 28. 18:11

Ferenc pápa kijelentette, hogy nem csupán a nukleáris fegyvereket, hanem az atomerőműveket is – legalább ideiglenesen – be kellene tiltani. A Breitbart tudósított a katolikus egyházfő Thaiföldről és Japánból hazatérőben a repülőgépen tartott sajtóértekezletéről.

A pápa ezúttal megismételte korábban már kifejtett álláspontját, amely szerint nem csupán a nukleáris fegyverek felhasználása, hanem birtoklása is bűn, „mert egy baleset, vagy némely vezető őrültsége miatt megsemmisítheti az emberiséget”. 

Ezúttal kérdésre azonban azt is hozzátette, hogy egy atomerőműben bármikor bekövetkezhet baleset, és az atomenergia felhasználásának korlátai vannak, „mert még nem tudunk teljes biztonságot garantálni”, és egy ilyen baleset hatalmas katasztrófát okoz. 

A pápa leszögezte: személyes véleménye szerint a nukleáris energia felhasználására moratóriumot kellene elrendelni mindaddig, amíg tökéletesen biztonságos nem lesz. Hozzátette: sokan követelik az atomenergia betiltását, de ő maga a biztonságnál húzza meg a határt.

 
Forrás: Hírklikk