A rabszolgatörvény növeli az agyvérzés kockázatát

HírKlikk 2018. december 11. 13:57 2018. dec. 11. 13:57

A Demokratikus Koalíció a munka törvénykönyvének a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló módosításának visszavonására szólítja fel a kormányt. Az ellenzéki párt arra hivatkozik, hogy a túlórák növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, valamint az agyvérzés kockázatát.

A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, évi négyszáz túlóra ledolgozása esetén a munkavállalókra tízórás munkanapok vagy a hatnapos munkahetek várnak. Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy ez komoly veszélyekkel járhat, mert egy amerikai orvosi magazinban megjelent kutatás szerint heti 60-70 óra munka is 42 százalékkal növeli a koszorúér-megbetegedés esélyét.

Nincs az a pénz, amiért megérné megbetegedni, de a "Fidesz rabszolgatörvénye" még csak több pénzt sem jelent, mert lehet, hogy csak három év múlva fizetik ki a túlórákat - tette hozzá.

Más témában feltett kérdésre Gréczy Zsolt azt felelte, hogy Magyarországon nem bevándorlási, hanem kivándorlási probléma van, és a kormánynak nem a menekültkérdésre kellene költeni az adófizetők tízmilliárdjait, hanem inkább az egészségügyre.

Forrás: Hírklikk