A Vezénylő Tábornok Bécs ostromára készül

Föld S. Péter 2019. október 29. 10:30 2019. okt. 29. 10:30

A magyar turizmus lehetőségeiről beszélt Orbán Viktor Budapesten a Várkert Bazárban, a Magyar Turisztikai Ügynökség rendezésében tartott Turizmus Summit 2019 konferencián. A világban végbemenő folyamatok kedveznek Magyarországnak, egyre többen érdeklődnek hazánk látnivalói, szépségei iránt. A miniszterelnök szerint „turisztikai teljesítményünkkel már ott lihegünk Prága és Csehország tarkójánál, őket hamarosan behozzuk, ezért érdemes új cél után nézni: ideje megkezdeni Ausztria és Bécs ostromát".

Mondhatta volna szebben, kis lovag! Például így: el kell érni, hogy Magyarország vonzóbb hely legyen, mint Ausztria. Vagy: Szeretnénk, ha sok turista Ausztria helyett Magyarországot választaná. Orbán azonban csak háborús kifejezésekben képes kommunikálni.

Nem ma kezdte ezt a miniszterelnök, hosszú évek óta használ háborús metaforákat. Neki a harc az igazi terepe, békeidőben tétován tántorog, mint a partra tévedt tengerész. Orbán lényege a háború. Ő maga mondta évekkel ezelőtt, hogy érzi a puskapor szagát. Aki ott is puskaporszagot érez, ahol nincs, annak soha nem megy ki az orrából e különös illat. Az ilyen ember élete végéig hadvezérnek tartja magát, honfitársait pedig ágyútölteléknek. Születésétől fogva katona, ráadásul a legelszántabb fajtából. Az utolsó töltényig tüzel – sőt, még azon is túl. Ha nincs ellenség, teremt magának és az övéinek. És mintha egy számítógépes játékból bújt volna elő: ha lelövik, mindig marad még élete. Nekünk, akiknek a nevében rendre összevész a világgal, egy életünk van.

Nem harcolni kellene, hanem kormányozni. De ő mindig csatába készül, a muníciót, akaratunk ellenére, mi szállítjuk az ütközethez. A mi pénzünkből fegyverkezik a világ, elsősorban Európa ellen, a mi pénztárcánkból lopja ki a lőporra valót, a mi bankszámlánkról emeli le a puskaporszag árát.

Megharcolt már a Világbankkal, nekiment a multiknak, a saját köreihez nem tartozó oligarcháknak, összeveszett, akivel csak lehetett. Egy ideje a civil szervezetek ellen harcol és egy 89 éves magyar származású amerikai milliárdossal, Brüsszellel. Mi, többi magyarok, a saját bőrünkön tapasztaljuk e dicsőséges hadjáratok eredményét: romok és rombolás, amerre lép. Mi lettünk miatta lesajnált, antidemokratikus ország. Sem Európának, sem Magyarországnak nem válik javára ez a korszerűtlen, avítt, idejétmúlt hátranyilazós hadviselés.

Prága még előttünk van, de lélekben már legyőztük, ezért Orbán most Bécs ostromára készül. Persze, csak viccelt a miniszterelnök ezzel az ostrommal, de ennyi megnyertnek hazudott vesztes harc után mi már nem tudunk és nem is akarunk vele együtt nevetni.