Akar-e Ön venezuelaiakkal együtt élni?

Föld S. Péter 2019. február 22. 05:32 2019. feb. 22. 05:32

Nekem tényleg nincs bajom a hazánkba betelepített venezuelaiakkal, már csak azért sem, mert nem is ismerem őket. Amit tudok róluk az annyi, ami az újságban megjelent: hogy az elmúlt évben a magyar kormány háromszáz venezuelait telepített be az országunkba, Mi fizettük a repülőjegyüket, egy évig mi álljuk a lakásuk bérét, valamint a magyar és az angol nyelvtanfolyamuk költségeit.

Nincs velük bajom, főleg, ha tisztelik a törvényeinket, és a kultúránkat, valamint nem veszik el a munkánkat. Jól is néznénk ki, ha ezt a cikket most helyettem egy frissen betelepült venezuelai írná.

Mondjuk, az kicsit rosszul esik, hogy nem kérdeztek meg senkit a venezuelaiakról - egy nemzeti konzultációt megért volna. Már csak azért is, mert az elmúlt években mást sem hallottunk a kormánytól, minthogy a magyar embereknek jogukban áll eldönteni, kikkel akarnak együtt élni.

Ha már azt szajkózzák éjjel, nappal, minden hullámhosszon, akkor legalább a saját hülyeségeiket vegyék komolyan. Mellesleg ez is egy nettó hazugság volt, a magyar emberek ugyanis soha nem dönthettek arról, hogy kikkel akarnak együtt élni. Sok embert ismerek, akik nem akarnak Orbán Viktorral együtt élni. Vagy, teszem azt, Szijjártóval, Rogánnal, Semjénnel.

Sorolhatnám.

A magyar emberek, más népek polgáraihoz hasonlóan, nem dönthetik el, hogy kikkel élnek együtt. Mert bár meggyőződésem, hogy az ország lakosságának nagyobbik fele tisztességes és becsületes, élnek közöttünk gyilkosok, rablók, sikkasztók, gyereket molesztálók, állatkínzók és mindenféle más gazemberek. Fehérgalléros bűnözők például, akik valószínűleg még egy pofont sem adtak soha senkinek, ezzel szemben milliárdokkal rövidítették meg a közvagyont, s ily módon másoktól vették el a lehetőséget egy elfogadható életre.

Amúgy én megelőlegezném a bizalmat a most betelepített háromszáz venezuelainak. Remélem, legtöbbjük rendes ember, nem vesz lopott útlevéllel, köztartozással bedöntött cégeket, nem fogad el egy csengeri illetőségű állítólagos örökösnőtől 1300 milliárd forintos megbízást, nem számlázza túl az uniós pénzekből épített stadionokat. Nem üldözi el az ország legjobb egyetemét, nem veri szét a Magyar Tudományos Akadémiát, és ha a saját lábon álló veje üzleti ügyeiről kérdezik, nem válaszolja cinikusan azt, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik. De még azt sem, hogy boldog karácsonyt.

Az a venezuelai, aki ennyire tahó, nem kell nekünk. Még akkor sem, ha valóban magyar felmenői vannak.