Andy Vajna tévéjében lett milliomos a kirúgott főszerkesztő

Márkus 2019. január 30. 06:51 2019. jan. 30. 06:51

Parádés játékkal 5 millió forintot nyert a most éppen a TV2-n futó Legyen Ön is milliomos! című vetélkedő kedd esti adásában Szekeres Tamás újságíró.

Szekeres Tamás szereplése nem csak a bravúros logikai levezetései miatt érdemel figyelmet, hanem amiatt is, hogy annak az Andy Vajnának a televíziójában tette ezt, akinek színrelépését követően menesztették a Bors főszerkesztői székéből.

Mint ismeretes, a napokban elhunyt milliárdos vállalkozó 2017-ben vásárolta meg a Lapcom Zrt. médiavállalatot, amely az ország második számú bulvárlapja mellett a Délmagyarország és a Kisalföld kiadója is volt. A tulajdonosváltást követően rögtön felállították székéből Szekerest, aki főszerkesztői kinevezése előtt nyolc évig a lap felelős szerkesztőjeként, korábban a Nemzeti Sport és a Vasárnapi Blikk főszerkesztőjeként szerzett komoly tapasztalatot.

Szekeres a menesztését követően a Népszavának elmondta, nem tud másra gondolni, mint hogy politikai okokból küldték el, ugyanis szakmai kifogás nem érkezett a munkájával kapcsolatban.

„Természetesen nem ért váratlanul a dolog, hiszen amikor kiderült, hogy a cégünket - a Lapcom Zrt.-t - Andy Vajna vásárolja meg, tudtam, hogy a szakmai karrieremnek másnap vége a Borsnál. Már csak azért is volt ez egyértelmű, mert a főnökeimnek előzetesen megmondtam, hogy akárkinek a tulajdonába kerül is a lap, én nem leszek hajlandó kollaborálni. Ha nem rúgtak volna ki, az első olyan cikknél, amelyet erőszakkal el akarnak helyezni a lapban, felálltam volna magamtól”nyilatkozta elküldése után a lapnak.

Egyébként a tévéműsorban a bemutatkozás alkalmával a műsorvezető Gundel Takács Gábor elárulta, hogy a vele szemben ülő játékos újságírással foglalkozik, és korábban a Nemzeti Sport főszerkesztője is volt, ám - a tények ismeretében talán érthető -, a Bors körüli események nem kerültek szóba.