Annyira aggódik a migrációs nyomás miatt a Fidesz, hogy saját kormányát interpellálta a parlamentben

HírKlikk 2019. november 19. 11:28 2019. nov. 19. 11:28

A fideszes Zsigmond Barna Pál annyira aggódik a migrációs nyomás miatt, hogy saját kormányát interpellálta az Országgyűlésben hétfőn. Azt kérdezte mit tesz a kormány a növekvő migráció jelentette probléma kezelésére.

Zsigmond Barna Pál felszólalásában emlékeztetett arra: négy éve, a súlyos migrációs válsághelyzet idején Nyugat-Európa államai a feltétel nélküli befogadást propagálták úgy, hogy nem volt valós tervük a muzulmán többségű érkezők integrálására, aminek következtében korábban ismeretlen problémák jelentek meg és állandósultak nagyvárosaikban.

Menczer Tamás, a szaktárca államtitkára válaszát azzal kezdte: a kormány kitart eddigi politikája mellett, amelynek lényege, hogy a bevándorlást meg kell állítani.

Közlése szerint mindhárom, Európát célzó útvonalon súlyos a bevándorlási probléma, a legszerényebb becslések szerint is 30-35 millió azok száma, akik bármelyik pillanatban úgy dönthetnek, hogy útnak indulnak kontinensünk felé, más kalkulációk szerint viszont tízmilliókkal nagyobb is lehet ez a tömeg.

Jelezte: komoly probléma, hogy az ENSZ és a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság nem megállítani, hanem megszervezni akarta a bevándorlást. Megjegyezte, Európa határainak védtelensége miatt ki vagyunk szolgáltatva Törökországnak, ahol négymillió bevándorló él.

Forrás: MTI