ÁSZ vizsgálatot kérnek a kormány újabb Brüsszel-ellenes plakátkampánya miatt

HírKlikk 2019. február 20. 16:48 2019. feb. 20. 16:48

A Liberálisok felkérik az Állami Számvevőszéket, hogy tiltott pártfinanszírozás gyanújával indítson vizsgálatot a kormány újabb Brüsszel-ellenes plakátkampánya miatt. Szeretnék, ha az ÁSZ végre nemcsak az ellenzéki pártok, hanem a Fidesz kampányra fordított költéseivel is foglalkozna.

A Liberálisok szerint a Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét és Soros Györgyöt ábrázoló plakátok a Fidesz választási érdekeit szolgálják, hiszen a kormánypárt EP-kampánya nyíltan a Brüsszel elleni uszításról szól. A magyar kormány közpénzből finanszírozza a Fidesz Brüsszel-és Soros-ellenes propagandáját, ami felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az ÁSZ minden létező ellenzéki pártot megbírságolt, a Fideszre eddig egyetlen forint bírságot sem szabott ki. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Domokos a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyetteseként évek óta tétlenül nézi, hogy egykori pártja törvénysértő módon, százmilliárdos tételben költi az adófizetők pénzét saját magára és a gyűlöletkeltő propagandára.

Elfogadhatatlan, hogy az ÁSZ elnöke fideszes megrendelésre minden eszközt megragad arra, hogy ellehetetlenítse az ellenzék működését. Legyen vége ennek! Felszólítjuk az ÁSZ-t, hogy indítson vizsgálatot a kormány Fidesz-propagandát népszerűsítő plakátkampánya miatt! - írják közleményükben.

Forrás: MTI/Hírklikk