Átvette a TV2 irányítását Mészáros Lőrinc köre

HírKlikk 2019. február 13. 11:11 2019. feb. 13. 11:11

Rendkívüli közgyűlést tartott a TV2 Média Csoport Zrt négy nappal a tulajdonos, a filmügyi kormánybiztos Andy Vajna halála után.

A találkozóra nem a Róna utcai székházban, hanem az Andrássy út 59. szám alatti villaépületben tartották, amely „véletlenül” épp Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságainak központja - írja a Válasz Online részletes cikke nyomán a 168 Óra. A portál szerint nemcsak a közgyűlés helyszíne érdekes, az ott született személyi döntések is a Cégbíróságon most iktatott jegyzőkönyvek szerint.

 

A rendkívüli közgyűlésen Andy Vajna helyett az igazgatóság egy másik tagja, az Echo TV vezérigazgatójaként ismert Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke.

A megújult igazgatóság tagja lett továbbá a Mészáros-féle tőzsdei cégek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József, valamint a felcsúti expolgármester érdekeltségeivel régóta szimbiózisban működő Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor, aki nem mellékesen az útépítő cég tulajdonosának, Szíjj Lászlónak a veje - írja a portál.

A Válasz Online szerint most a TV2-t négy Mészáros-közeli mellett négy Vajna-közeli személyiség irányítja, és mivel az elnököt az előbbi csoport adja, gyakorlatilag az előbbi kör kezébe került.

Forrás: Hírklikk