"Az aktuális hatalom elkezdett félni"

HírKlikk 2019. január 16. 17:10 2019. jan. 16. 17:10

A Jobbik szerint "az aktuális hatalom elkezdett félni", ezt mutatja, ahogyan a hozzá közel álló médiumok fellépnek az ellenzéki tüntetések diákkorú felszólalójával szemben.

 Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón azt mondta, "ráküldtek" a lányra egy trágár stílust használó publicistát, mert a fiatal bírálta a Fideszt, "amelyik egy egész népet, egy egész társadalmat migránsokkal riogat, miközben a közpénzeket lopja".

Aki félelemkeltésre építi a politikáját, megöli a társadalom lelkét, arra egy fiatal lány nyugodtan mondhatja, hogy alattomos és ocsmány és undorító - fogalmazott, hozzátéve, a diák államfőre használt szavait erősnek és helytelennek tartja.

Közölte: az ombudsmanhoz fordul annak kivizsgálását kérve, hogyan kerülhettek nyilvánosságra Nagy Blanka iskolai adatai. Kéri a biztost, hogy ha jogellenességet állapít meg, tegyen feljelentést az ügyben.

Az ellenzéki politikus azt is bejelentette, megkeresik a MTVA vezérigazgatóját és a jövő héttől az intézmény éves beszámolója alapján a köztelevízió "átfogó ellenőrzésébe" kezdenek.

Forrás: MTI/Hírklikk