"Az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció"

HírKlikk 2019. október 8. 12:32 2019. okt. 8. 12:32

Mintegy 300 diák kezdte meg tanulmányait a Közép-európai Egyetem (CEU) bécsi kampuszán. Magyarország gazdasági és tudományos szempontból is veszített.

Szabadság nélkül nincs demokrácia. A CEU mindig is kiállt a demokratikus társadalmi értékek mellett, az utóbbi időben emiatt sok gondunk volt Budapesten – mondta hétfő délután Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora az egyetem bécsi kampuszának megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta: noha kényszerítették őket arra, hogy amerikai akkreditációjú képzéseiket az osztrák fővárosba helyezzék át, Bécsben is otthon érzik magukat. – De maradunk Budapesten is, nem húzzuk le a rolót. Az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció – fogalmazott.

Az eseményről beszámoló Népszava emlékeztet: egyetem vezetése azt követően döntött a bécsi terjeszkedés mellett, hogy a magyar kormány úgy módosította a felsőoktatási törvény külföldi egyetemekre vonatkozó rendelkezéseit, hogy annak egyedül a Soros György által alapított CEU ne tudjon megfelelni. 

Forrás: Népszava