„Az Orbán-rezsim eljátszotta az ország jövőjét”

HírKlikk 2019. január 2. 06:25 2019. jan. 2. 06:25

Inotai András közgazdász, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének volt igazgatója reméli, hogy Vörösmarty Mihálynak nem lesz igaza.

Az uniós csatlakozással történelmi összehasonlításban is páratlan modernizációs lehetőség tárult föl az ország előtt. Ezt a lehetőséget döntően az Orbán-rezsim játszotta el az utóbbi nyolc év alatt – mondta Inotai András a Népszavának adott interjújában.

Az elismert közgazdász szerint minden hónappal, amivel ez a rezsim tovább fönnáll, annál nagyobbak lesznek az újjáépítés költségei. Úgy véli, nem lesz idő, pénz, társadalmi erő, erkölcsi tartás ahhoz, hogy egy mellettünk elrohanó világban ne szakadjunk le végleg. És amikor majd összeomlik a NER, egy teljesen kirabolt, kifosztott, erkölcsileg és mentálisan lepusztított társadalom fog szembenézni a XXI. század globális kihívásaival, amelyekre egyáltalán nincs sem felkészítve, sem felkészülve.

„Csak remélni tudom, hogy Vörösmarty Mihálynak mégsem lesz igaza de ha nem lesz változás, itt szemünk láttára egy nemzet süllyed el” – fűzte hozzá.

Forrás: Népszava