Az Orbánjugend lecseréli a cirkuszos plakátokat

Föld S. Péter 2019. szeptember 25. 11:13 2019. szept. 25. 11:13

Lecserélik a cirkuszos plakátokat, kitelt az idejük, a mór megtette a kötelességét, a mór mehet. Ha minden igaz, eltűnnek az utcákról azok a plakátok, amelyek meglehetősen aljas módon egy lapon említik Karácsony Gergelyt, Puzsér Róbertet, valamint Berki Krisztiánt, azt sugallva ezzel a gyanútlan választónak, hogy ők hárman egy súlycsoport, mi több, ugyanazon kategória, jelesül az ellenzék jelöltjei. Valójában szó sincs egy súlycsoportról, van Karácsony, Tarlós kihívója, és van két bohóc, akikről legföljebb sejteni lehet, honnan van pénzük a drága kampányra.

Most tehát megválik a Fidelitas, Orbán Viktor mindenre kész és mindenütt bevethető szabadcsapata a cirkuszos plakátoktól, helyettük új üzenetet tolnak a járókelők szemébe: azt, hogy Tarlós kezében biztos kezekben van a város. Viccelődhetnénk, hogy nem biztos, hanem piszkos kezekben van a város, ez azonban igaztalan vád volna, Tarlós kezéhez nem tapad ellopott közpénz, neki „mindössze” annyi a bűne, hogy a főváros helyett Orbán Viktort és a Fideszt szolgálja, és hagyta, hogy kifosszák Budapestet. Kivágják a fáit, elűzzék a legrangosabb egyetemét (CEU), tönkre tegyék a Széchenyi István által gründolt Magyar Tudományos Akadémiát.

Lecserélik tehát a cirkuszos plakátokat, nyilván azt mondják, hogy előre eltervelt marketing menetrendről, van szó, de nem kizárt, hogy megijedtek a minapi, motorcsónakos akciójuk következményeitől. Rájöttek, hogy túllőttek a célon, a Dunán rendszám nélküli motorcsónakkal közlekedni ugyanis nem egyszerűen szabálysértés, hanem bűncselekmény, az Orbánjugend derék tagjai mindezt azzal tetézték, hogy eltakarták az arcukat, ami demonstrációknál szintén nem megengedett.

A rendőrség egyébként már nyomoz az ügyben, de az Index gyorsabb volt náluk, ők megtalálták a motorcsónak tulajdonosát, kiderült, hogy a járgány egy Római parti csónakházból indult Karácsony programbemutatójának megzavarására, s maga a tulaj vezette. A csónakban ülő, eltakart arcú pártkatonák személyazonosságának megállapítása még folyamatban van, normális körülmények között ez sem volna túlságosan bonyolult feladat.

Tényleg nem akarnánk a nyomozók munkájába belefolyni, bizonyára felkészülten és pártpolitikai vonatkozásoktól mentesen végzik a munkájukat, csupán annyit javasolnánk, segítő szándékkal természetesen, hogy kérdezzék meg a motorcsónak tulajdonosát, kikkel ült egy csónakban. (Az nem ér, ha azt válaszolja, hogy nem tudja, látta őket úszni a Dunában, s felvette őket, nehogy megfulladjanak.)

Mostantól tehát nem a cirkuszt, hanem Tarlós biztos kezeit láthatjuk a főváros utcáin plakát gyanánt. A cirkuszos üzenet feltehetőleg nem jött be, egyedül a Nézőpontnál erősödik Tarlós István, az összes többi mérés azt mutatja, hogy kiélezett a verseny, s mint a Hírklikknek épp ma nyilatkozó Hiller István is mondta, Budapesten és a nagyobb városokban minden az utolsó 72 órában dől el.