"Azonnal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet!"

HírKlikk 2018. november 30. 07:30 2018. nov. 30. 07:30

László Imre országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint azonnal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet.

Az RTL Klub híradója mutatta be, hogy egy 19 éves lányt kétszer is hazaküldtek a Honvéd Kórház sürgősségijéről, miközben agyhártyagyulladása volt. Csak akkor vizsgálták meg alaposan, amikor harmadjára úgy ment vissza, hogy már a fél arca lebénult.

László Imre országgyűlési képviselő szerint nem a magyar egészségügyön, hanem a szerencsén múlt, hogy ez a lány ma él, bár azt nem tudni, hogy szenvedett-e maradandó károsodást. Úgy véli, ez nem egy egyedi eset, lassan minden napra jut egy ilyen horrortörténet, ráadásul a papíron legjobb magyar kórházban történt. El lehet képzelni, hogy milyen állapotban van ma az egészségügyi ellátás, ha ilyen megtörténhet a legjobb magyar kórházban - jegyzi meg.

László Imre szerint ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet és azonnal növelni kell az egészségügyi kiadások arányát!

"Mi, európai magyarok nem ezt érdemeljük, nem ezért fizetjük az EU legmagasabb adóit. A DK nevében és volt kórházigazgatóként is mielőbbi felépülést kívánok az esetet elszenvedő hölgynek, azért dolgozunk, hogy egyetlen ilyen szörnyű esemény se legyen hiábavaló.

Ha Kásler Miklós hű lenne az orvosi és miniszteri esküjéhez, akkor a sokadik ilyen eset után kérlelés és követelés nélkül, önszántából lemondana. Azzal, hogy ezt nem teszi meg, ő is bűnrészese az egészségügy totális tönkretételének"

Forrás: Hírklikk