Baranyi Krisztina lesz az ellenzék közös jelöltje Ferencvárosban

HírKlikk 2019. augusztus 16. 17:25 2019. aug. 16. 17:25

Baranyi Krisztina nyerte az ellenzéki előválasztást a IX. kerületben – tájékoztatta a Hírklikket Magyar György a Civil Választási Bizottság elnöke. A helyi választópolgárok összesen 2030 szavazatot adtak le a két jelöltre, amelyből 72% százalékot kapott Baranyi.

Jancsó Andreát – aki korábban az LMP politikusa volt – a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Jobbik, Baranyit pedig a Kulcs Egyesület, az LMP és a Kutyapárt támogatta, illetve a Párbeszéd is elfogadta az indulását.  

Jancsó Andrea egyébként nem vett részt az előválasztási eredményhirdetésen - előre tervezett utazása miatt -, de az urnazárást követően egyértelművé tette:

minden erőmmel azért fogok kampányolni, hogy a ferencvárosi ellenzék kisöpörje Bácskai János bandáját a kerületből. Együtt fogjuk megújítani a kerületet, együtt fogunk tisztességes gazdálkodást, tisztaságot, biztonságot, békét és nyugalmat teremteni.

Az eredményhirdetésen Magyar György, a civil választási bizottság elnökének bejelentését követően ugyanakkor a Momentum képviseletében jelenlévő Berg Dániel lépett oda Baranyi Krisztinához gratulálni. Ezután a Momentum politikusa azt is elmondta, elismerik az eredményt, szívből gratulálnak a nyertesnek, sőt

A Momentum teljes mellszélességgel Baranyi Krisztina mellett fog állni a kampányban.

Forrás: Hírklikk