Bayer Zsolt félti az ellenzéktől Orbán Viktort

HírKlikk 2019. szeptember 10. 06:35 2019. szept. 10. 06:35

Az önkormányzati választásokon nemcsak a települések jövőjéről döntenek az emberek, hanem Magyarországról, Európáról is - mondta Bayer Zsolt publicista hétfőn Békésen egy fórumon.

Bayer Zsolt mintegy nyolcvan ember előtt arról beszélt, hogy ma már minden választásnak az a tétje, hogy mi fog történni Magyarországgal és a "maradék Európával". Hozzátette: az ellenzék szerint azért kell megnyerniük az önkormányzati választásokat minél több helyen, mert akkor meg fogják buktatni Orbán Viktort és kormányát. Ezen kívül más fontos üzenetet tőlük nem hallani - jegyezte meg.

Ráadásul a soron következő választáson két szereplő biztosan nem indul: Orbán Viktor és az ő kormánya. Ezek szerint az ellenzék "átveri" a választókat, mert ha például mindenhol az ellenzék nyerne, Orbán Viktor és kormánya akkor is hatalmon fog maradni - jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy egy televíziós vitaműsorban a közelmúltban Donáth Anna, a Momentum Mozgalom alelnöke azt mondta: azért kell megnyerniük az önkormányzati választásokat lehetőség szerint minél több helyen, mert akkor sokkal több forrás fog az ellenzék rendelkezésére állni ahhoz, hogy leváltsák az Orbán-kormányt. "Ez gyakorlatilag felér egy beismeréssel" - fogalmazott.

Bayer Zsolt szerint felmerül a kérdés: miből lesz az ő győzelmük esetén sokkal több forrás arra, hogy Orbán- és kormányellenes kampányt folytassanak. Erre szerinte egyetlen válasz adható: a városok, falvak, települések pénzéből kívánnak átcsoportosítani forrásokat erre a célra.

Az ellenzék negatív kampányt folytat és két fő állításuk, hogy "korruptak vagyunk", a másik pedig, hogy "kivisszük az országot Európából és az Európai Unióból" - mondta.

A korrupció kérdésköréről Bayer Zsolt azt mondta, hogy az OLAF a Magyarországra eljutott európai uniós támogatások 3 százalékát akarja visszakérni, mert az összes pénzösszeg 3 százalékánál feltételezi, hogy valamilyen korrupció történt a felhasználása során.

Az európai korrupcióellenes hivatal a magyar Korrupciókutató Intézet által összeállított anyag alapján kéri vissza a 3 százaléknyi uniós forrást - mondta. Hozzátette: nincs egy hete, hogy egy magyar bíróság jogerős ítéletében kimondta, hogy a magyar intézet jelentése "meghamisított, hazug, nem valós állításokat, tényeket, híreket juttatott Brüsszelbe". "Ez addigra Brüsszelt nem érdekelte"- fogalmazott.

Brüsszel a korrupciógyanús módon elköltött pénzösszegbe belevette a 4-es metró ügyét is, amit "a 2010 előtti kormányok csináltak" - állította.

Bayer Zsolt felidézte, az ellenzék másik állítása, hogy "kivisszük az országot Európából és az Európai Unióból".

Mi is Európa valójában, mivé lett Európa? - tette fel a kérdést. "Európa lelke", civilizációja megtekinthető Varsó, Prága, Pozsony, Budapest, Krakkó, Kassa, Békés, Zágráb, Belgrád és Szentpétervár városokban - sorolta. Párizsban, Londonban, Berlinben "Európa lelkéből" nincs semmi- fogalmazott.

Ha valaki azt mondja, hogy "kivisszük Európából Magyarországot", nyugodtan mondják azt, hogy "Európa ma mi vagyunk. Mi." - jelentette ki. Hozzátette: Nyugat-Európa, ahol mindig jobb volt az élet, ma minden fronton vesztésre áll. És az a Közép- és Kelet-Európa - amelyet a nyugati nagyhatalmak évszázadokon keresztül sikerrel játszottak ki egymás ellen -, maradt "Európa lelke" - mondta.

"Ha nekünk nem fog sikerülni, akkor Európának egyszer és mindenkorra harangoznak és ezt vegyék halálosan komolyan" - közölte. Hozzátette: ma már minden választásnak az is a tétje, mi fog történni az országgal és Európával.

A Fidesz-KDNP polgármesterei jó szívvel pályázhatnak majd, az ellenzék polgármestere, amelyik tíz éve rágalmazza a kormányt, "az nem fog tudni jó szívvel semmit sem kérni és nem is fog kapni" - vélte Bayer Zsolt, aki kifejtette, a választás a jövő generációkról is szól, "mindenkinek legyen helyén a szíve".

Forrás: MTI