Befizettük Mészárost a Maldív-szigetekre

Föld S. Péter 2019. március 1. 14:04 2019. márc. 1. 14:04

A Maldív-szigeteken járt Mészáros Lőrinc a családjával. Tíz napot nyaralt a festői szépségű helyen a leggazdagabb magyar gázszerelő, valamint a felesége, két lánya, és egyik lányának a férje. Az Átlátszó szúrta ki a kisgépet a Liszt Ferenc repülőtéren, február 26-án érkeztek haza Mészárosék, fáradtság nem látszott rajtuk, jókedvűen búcsúztak egymástól, úgyhogy nagy valószínűséggel már másnap belevetették magukat a dolgos hétköznapokba

Amúgy egy osztrák tulajdonú magánrepülővel utaztak a távoli tájakra, ugyanazzal a géppel, amelyet Orbán Viktor is időnként igénybe vesz. Mármint akkor, amikor nem Garancsi István nevű kötélbarátjának a repülőgépén, vagy a hivatalosan a honvédség számára vásárolt, ám valójában Orbán Viktor magángépeként funkcionáló gépen repked.

Mielőtt bárki felhördülne, hogy már megint mit csinálnak a gazdagok, közölnénk az illetővel., hogy mindenki higgadjon le, nincs ebben semmi különös. Nem kell ahhoz kőgazdagnak lenni, hogy valaki ilyen helyekre utazzon - saját bevallása szerint Mészáros Lőrinc is csupán jómódú ember, aki nem is tudja pontosan, hogy mennyi pénze van, mint mondta, hol több, hol pedig kevesebb. És ez tényleg így van: amikor a Népszabadság, nem sokkal a bezárása előtt megírta, hogy Rogán Antal helikopterrel ment egy vidéki lakodalomba, akkor Kósa Lajos azzal védte meg párttársát, hogy nem olyan nagy dolog helikoptert bérelni, mert ezt a középosztály tagjai is megengedhetik maguknak.

És Orbán Viktor magánrepülőgépes kalandozásai is jó alaposan meg lettek védve, Parragh László, a budapesti iparkamara elnöke szerint ugyanis ez éppen olyan, mint amikor valaki szívességből autóval eldobja egy barátját a közeli bevásárlóközpontba.

Ne irigykedjünk tehát Mészáros Lőrincre, már csak azért sem, mert megdolgoztunk azért, hogy ő és családja a Maldív-szigeteken süttethesse a hasát, és szürcsölje a finom koktélokat. Sőt, nemcsak hogy megdolgoztunk érte, de a Mészáros család utazását egyenesen mi, magyar adózók fizettük, Mi dobtuk rá össze a pénzt, mert tudjuk, hogy megérdemli. Okosabb, mint Zuckerberg, legalábbis a saját elmondása szerint, márpedig egy ennyire okos emberrel nem érdemes vitázni.

Az ötvenes években volt egy szellemes mondás, ami nagyjából így hangzott: A konyak a dolgozó osztály itala, amelyet választott képviselői útján fogyaszt. Mindez ma így érvényes: helikopterezni, magánrepcsizni nem úri passzió, hanem olyan tevékenység, amelyet mi magunk is megengedhetnénk magunknak. Arról pedig igazán nem Mészáros és Orbán tehet hogy mi nem szoktunk helikoptert bérelni, és kedvenc futballcsapatunk külföldi meccseire sem magánrepülőgépen utazunk. Ami pedig a Maldív-szigeteket illeti: mi azzal is beérjük, ha fotókat látunk a szép tengerparti tájakról. Persze, az sem lenne rossz, ha Mészáros Lőrinc egyszer személyesen mesélne nekünk az ottani és hasonló szép helyeken szerzett élményeiről.

Elhallgatnánk napestig.