Begördült Magyarországra a migránskaraván

Föld S. Péter 2019. június 19. 10:18 2019. jún. 19. 10:18

Hiába a nagy nyári rekkenő, Bakondi György és csapata, most sem pihen. Míg a magyarok közül sokan valamelyik tó hűs vizében lógatják a lábaikat, a katasztrófavédelmi főfelelős hivatalának ébersége egyetlen percre sem lankad. Azért sem árt az óvatosság, mert most csak azért nem látszanak a hazánkat fenyegető migránskaraván tagjai, mert annyira rafináltak, hogy úgy tesznek, mintha nem is lennének. Mindeközben a déli határon…

- Tiszteletem migráns urak, üdvözöljük Önöket a mi kedves, barátságos, vendégszerető országunkban.

- Jó napot.

- Cigaretta? Szivar? Sajnos, röviditalokból jelenleg nem túl széles a választékunk…

- Bocsánat, úgy látszik, eltévedtünk. Azt hittük, ez itt Magyarország.

- Jó helyen járnak, migráns urak. Kerüljenek beljebb, biztosan elfáradtak a hosszú úton.

- Viccel velünk? Gúnyt űz a nyomorunkból? A kiszolgáltatottságunkból? Nekünk azt mondták, hogy Magyarországon nem kedvelnek bennünket. Kerítést építenek a határon, idegengyűlölő szövegekkel szórták tele az országot.

- Ez a maguk csoportjára nem vonatkozik. Önöket kiválasztottuk, és különleges bánásmódban részesülnek.

- Nem zárnak be bennünket? Nem viselkednek velünk lekezelően és embertelenül, mint a többiekkel?

- Ellenkezőleg, uraim! Tisztes megélhetést biztosítunk az Önök számára. Munkát kapnak, rendes fizetést, valamint költségtérítést.

- Még mindig nem értjük. Önök örülnek nekünk?

- Igen, migráns urak, Önök lesznek a mi bűnbakjaink.

- Bűnbakok? Nem követtünk el semmit. 

- Tudjuk, uraim, de ez bennünket nem érdekel. Önöket bűnbakként kívánjuk foglalkoztatni Magyarországon. Önök a jövőben Magyarországon élnek. Egyetlen feladatuk lesz: elviselni, hogy Önök miatt van minden.

- Szökőár? Földrengés? Kolera?

- Na, ennyire azért nem komoly a helyzet, nálunk ilyenek nincsenek.

- Akkor mi az, amiért mi leszünk a felelősek?

- Mindenért, ami rossz a magyar embereknek. Tudják, nálunk nagy a korrupció, lopnak a közpénzből, és az emberek hajlamosak ezért a kormányt okolni. A miniszterelnököt, az ő családját, pártját, barátait, üzletfeleit. Ezen szeretnénk változtatni.

- Megszüntetik a korrupciót? Többé nem fognak lopni?

- Látszik uraim, hogy Önök egy másik kultúrából jöttek. Szó sincs ilyenről.

- Hanem?

- Önök lesznek mindennek az okai. Ha bármi rossz történik Magyarországon, például drasztikusan drágulnak a zöldségek és a gyümölcsök, Önökre mutogatunk majd.

- Még sosem voltunk bűnbakok. Kell hozzá valamilyen előképzettség? Iskola, tanfolyam?

- Semmi ilyenre nincs szükség. Elegendő, ha Önök ijesztő arckifejezést vágnak, fenyegetően néznek mindenkire, és amennyire csak tudnak, legyenek ellenszenvesek.

- Nem lesz ebből nekünk bajunk? Ha a magyar emberek mérgesek lesznek ránk, rajtunk töltik ki a haragjukat. Meg is verhetnek bennünket, hogy durvább atrocitásokról ne is beszéljünk.

- Ettől Önöknek nem kell tartaniuk uraim. A kormányt sem kedvelik, mégsem esett semmilyen bántódásuk. Sőt, nézzenek a tabellára: a kormányzópárt, a Fidesz, toronymagasan vezeti a közvélemény-kutatásokat.