Bencsik András hajlandó bocsánatot kérni Nagy Blankától

Nagy András 2019. február 21. 13:50 2019. feb. 21. 13:50

Bencsik András hajlandó bocsánatot kérni Nagy Blankától. Ezt maga mondta a Hírklikk érdeklődésére. Igaz, a Demokrata főszerkesztője hozzátette: abban az esetben fogja ezt megtenni, ha a diáklány is bocsánatot kér a korábbi kijelentéseiért.

Várhatóan egy-két hónapon belül Bayer Zsoltnak és Bencsik Andrásnak is személyes meghallgatáson kell találkozni Nagy Blankával, mégpedig annak a magánvádas büntetőeljárásnak a keretében, amit a kiskunfélegyházi diáklány és ügyvédje becsületsértés miatt indítottak ellenük – írta meg szerdán a Hírklikk.

A NER-rel szembeni kiállása miatt kormánypárti össztűz alá került diáklányt Bayer kreténnek nevezte az Echo TV-ben, Bencsik pedig a Facebookon hasonlította egy útszéli ribanchoz. Utóbbi most a Hírklikknek úgy nyilatkozott, ha a bíróság valóban beidézi személyes meghallgatásra (ami gyakorlatilag egy békéltető tárgyalásnak felel meg), biztos, hogy el fog menni rá.

Ami a bocsánatkérést illeti, a Demokrata főszerkesztője úgy nyilatkozott: meglepte, hogy ezt meg kellene tennie, hiszen szerinte ő csak egy figyelmeztetést fogalmazott meg, hogy ha valaki csúnyán beszél, ne csodálkozzon azon, hogy ha vele is csúnyán beszélnek. Ezzel együtt, ahogy mondta, kész bocsánatot kérni, ha ugyanezt Nagy Blanka is megteszi azokért a mocskos szavakért, amiket az egyik decemberi ellenzéki tüntetés színpadán állva megengedett magának.

Nagy Blanka egyébként a jelek szerint nincs beijedve a fideszes megmondó emberektől. A diáklány tegnap ügyvédjén keresztül üzente, alig várja, hogy szemtől szemben találkozzon Bayer Zsolttal és Bencsik Andrással.