Bezárja összes vidéki fiókját az NHB Bank

HírKlikk 2019. január 9. 05:00 2019. jan. 9. 05:00

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly év végén hozott rendkívüli intézkedéseket a nehéz likviditási helyzetbe került NHB Banknál. Ez a bank Szemerey Tamásé, Matocsy György jegybankelnök unokatestvéréé. Egy reorganizáció keretében a bank minden vidéki fiókját bezárja, de ez a döntés állítólag már tavaly novemberben, vagyis a korlátozások előtt eldőlt – írja az Index.

December 18-án tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azt a határozatát, amely szerint az NHB Banknál átmeneti korlátozó intézkedéseket vezet be, így felügyeleti biztost rendelt ki, 7 millió forintban maximalizálta az egy ügyfél által felvehető betéteket egy hónapos időtáv, illetve megtiltotta az új kockázat-vállalást (vagyis az új hitelkihelyezéseket).

Az Index információi szerint a vidéki fiókok bezárásáról szóló döntés már tavaly novemberben, vagyis a korlátozások előtt megszülethetett.

Hosszabb távon így csak az Akadémia utcai univerzális, banki és befektetési szolgáltatásokat is nyújtó fiók marad meg az ügyfeleknek.

A bank központja korábban az Astoriánál volt, aztán az NHB székhelyet váltott és felköltözött a gellérthegyi Kelenhegyi útra.

A vidéki hálózat korábban 9 fiókot takart, elsősorban a legnagyobb hazai városokat, kisvárosi kivétel Paks, ahol későbbre halasztották a bezárást. Erről a helyszínválasztásról azt hallotta az Index, hogy a város a nagy atomenergia-projekt miatt tűnt ígéretesnek, de a tulajdonosnak is volt ismeretsége a környék polgármesterei körében.

Forrás: Index