Birnbaum és Finkelstein bemutatja: Soros György, a Fidesz csodafegyvere

FSP 2019. január 15. 10:51 2019. jan. 15. 10:51

Amint azt a Hírklikk is megírta, az amerikai pr-guru, George Birnbaum kitálalt arról, hogy ő és mentora, a közelmúltban elhunyt Arthur Finkelstein hogyan találták meg a Soros nevű csodafegyvert a Fidesz számára. Ennek kapcsán összegyűjtöttük Soros György hét fő bűnét. Nem volt könnyű hetet kiválasztani a sok közül, már csak azért sem, mert a magyar származású amerikai milliárdos olyan sokat tett Magyarországért (köztük a Fidesz prominenseiért), hogy jobb korokban már életében szobrot állítottak volna neki a Kossuth téren.

Miután Soros György „bűnei” úgyszólván megszámlálhatatlanok, ebből kifolyólag meg sem próbáljuk mindet felsorolni. Ami itt egy játékos kvíz formájában olvasható, csupán egy szerény adalék, mondhatni, a jéghegy csúcsa.

1. Orbán Viktor melyik korábbi főtanácsadója nyert hároméves kutatási ösztöndíjat a Soros Alapítványtól, hogy a magyar zsidóság XX. századi történelmét tanulmányozza 1985-ben? Schmidt Mária (1), Schmitt Pál (2), Nicola Gruevszki (X).

2. Melyik magyar politikus volt 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa? Ki volt az, aki 1989 szeptemberétől az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta? Orbán Viktor (1), Ramil Safarov (2), L. I. Brezsnyev (X).

3. Melyik magyar politikus tanult Soros-ösztöndíjjal az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben? Kun Béla (1), Szájer József (2), Recep Tayyip Erdogan (X),

4. Melyik magyar volt kormányszóvivő tanult 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen’s College-ban? Kovács Zoltán (1), Andrej Gromiko (2), Jair Bolsonaro (X).

5. Ki az a volt külügyi államtitkár, aki 1988–89-ben ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony’s College-ban? Szűrös Mátyás (1), Németh Zsolt (2), Rákosi Mátyás (X).

6. Ki az a jelenlegi parlamenti házelnök, aki 1987–1988 között Soros-ösztöndíjjal kutathatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat? Nicolae Ceaușescu  (1), Kövér László (2), Kim Ir Szen (X).

7. Melyik magyar politikus volt hallgatója annak a részben Magyarországon, részben Angliában működő 6 hónapos menedzseriskolának, amelyet kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szerveztek? Gerő Ernő (1), Pol Pot (2), Deutsch Tamás (X).

A helyes megfejtők a Karmelita-menzán beváltható Gundel-étkezési jegyekhez hasonlító fehére meszelt freskókat kapnak.