Bolondnak nevezték Orbán Viktort a parlamentben

HírKlikk 2019. március 5. 07:52 2019. márc. 5. 07:52

Az MTI tudósításából kimaradtak Jakab Péter erős mondatai.

A hétfői ülésnapon napirend előtt Jakab Péter felidézte: amikor a rabszolgatörvény elfogadása előtti ellenzéki akció alatt decemberben beleült a miniszterelnök székébe a parlamenti patkóban, és közelről belenézett a kormányfő szemébe, nem egy államférfit látott, hanem egy üveges tekintetű embert. 

 

Szerinte Orbánról az utca embere azt mondaná: ez az ember bolond.

hvg.hu tudósítása szerint a Jobbik képviselője úgy folytatta, „Jézus Mária, ez az ember vezeti az országot, a biciklimet nem bíznám rá”. Úgy vélte, a munka törvénykönyvének módosításával azt üzente a kormány, hogy bármit meg lehet tenni a munkavállalókkal. Most a munkavállalókat Soros-bérencezik, ha nem akarnak rabszolgaként dolgozni a saját hazájukban. Megkérdezte: Soros mondta-e, hogy vegyék el az emberek pénzét, és adják oda Mészáros Lőrincnek. 

A felszólalásra Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált. Az ellenzéki pártok együttműködéséről elmondta: a pártok vagy komolyan veszik, amit az elmúlt években egymásról mondtak, vagy feladják elveik megmaradt darabjait. A pártok múltja előre cáfolja a közös jövőjüket.

Az államtitkár közölte: az elmúlt hetek bebizonyították, hogy az ellenzék állításai a munka törvénykönyvéről hazugságok, megpróbálták félrevezetni a magyarokat. A magyarok tudnak keményen dolgozni, és bár mindig volt vita, amikor a munka törvénykönyve módosult, az eredmény több mint 700 ezer új munkahely és folyamatosan növekvő bérek.

A Népszava megjegyezi, hogy az MTI tudósításából kimaradtak Jakab erős mondatai. Csupán az került a rövid anyagba: a képviselő szavai szerint Magyarország tönkretétele fideszes innováció, miközben a kormány szerint mindenért Soros György a hibás.

Forrás: Népszava