Boross Péter félmeztelen nőket látott a Parlamentben

Föld S. Péter 2019. január 9. 14:23 2019. jan. 9. 14:23

„Fiatalemberek egy gatyában, és fiatal nők lenge öltözetben, fedetlen keblekkel is odamehetnek”, - mondta Boross Péter volt miniszterelnök a magyar korona hányattatásairól. Szerinte a koronának ennél méltóbb körülményeket kellene teremteni.

A Hóbagolyként is ismert volt miniszterelnök nem ma nyilvánul meg először ruhaviseleti ügyekben. Amikor 1992. október 23-án Göncz Árpád köztársasági elnök – nem mellesleg volt 56-os halálra ítélt – nem tudott beszélni a tömeg előtt, mert bomberdzsekis, fasiszta kopaszok belefojtották a szót, akkor a még viszonylag új Magyar Köztársaság belügyminiszterének, Boross Péternek ehhez a gyalázathoz mindössze annyi szava volt, hogy ezek a fiúk nem akartak rosszat. Ráadásul a bomberdzsekit zekének nevezte, amit, szerinte divatból viselnek ezek a fiúk, mert így szeretnének imponálni a lányoknak.

Boross Péternek a későbbiekben is voltak érdekes megnyilatkozásai. A Horthy-kultusz legújabbkori terjedésekor például nem kevesebbet volt képes állítani, minthogy „ahol én éltem, ott nem volt antiszemitizmus”. Irigylésre méltó helyen lakhatott Boross Péter, a Föld egy nagyon távoli, lakatlan szigetén, de talán még csak nem is ott, hanem egy távoli bolygón.

Legyinthetnénk persze az idős, rendszereken és világnézeteken átívelő pályát magáénak mondható politikus kijelentéseire, aki a hazai vendéglátóipar egyik kiemelt harci bástyáján, a Délpesti Vendéglátóipari Vállalat igazgatójaként vészelte át az embert próbáló nehéz időket. Mondhatnánk, hogy régebben sem mondott igazat, miért éppen most, vénségére változott volna meg.

Hanem hát, az mindenki számára világos, hogy teljesen lényegtelen, mit gondol Boross Péter a magyar korona méltó helyéről. Mely korona egy időben a Magyar Nemzeti Múzeumban volt, onnan vitték az első Orbán-kormány idején a Parlament kupolatermébe, – egy időben maga Habony Árpád is vigyázott rá – s most, a jelek szerint újabb nagy utazás vár rá. Hivatalosan még nem jelezték, hogy a Várba vinnék a koronát, Boross Péternél komolyabban vehető ember nem szólalt meg az ügyben, de az idős politikus nyilván nem az ujjából szopta, hogy méltóbb helyet kellene találni a koronának.

Talán hallott valamit valakitől. Aki gatyás fiatalembereket és félmeztelen nőket vizionál az Országházba, az a koronát is gond nélkül oda tudja képzelni Orbán Viktor Várbéli – négymilliárd forintért kialakított – dolgozószobájába.