Borsod megye fejlődését az európai szocialisták győzelme garantálná

HírKlikk 2019. május 13. 19:40 2019. máj. 13. 19:40

Ígéretet tett a miskolciaknak Ujhelyi István: a város "brüsszeli nagyköveteként" együtt fog dolgozni az ősszel felálló új városvezetéssel azért, hogy minél több uniós forrás érkezzen a megyébe és a megyeszékhelyre.

Magyarországnak és benne Borsod-Abaúj-Zemplén megyének az jelentene garanciát, biztonságot, jólétet a következő években, ha az európai szocialisták nyernék a választásokat - jelentette ki miskolci sajtótájékoztatóján Ujhelyi István.

Az MSZP EP-képviselője az ellenzéki párt Szociális Európát megteremtő programját ajánlotta, amely szól arról, milyen módon lehet fizikai és megélhetési biztonságot adni az embereknek. Ennek része, hogy senki ne kaphasson kevesebb bért 240 ezer forintnál, ne kaphasson kevesebb nyugdíjat 94 ezer forintnál. Hasonlóképpen garantálnák az orvosok 1,5 millió forintos, a szakápolók 750 ezer forintos minimálbérét, továbbá az önkormányzatok számára elérhető uniós támogatási forrásokat nyitnának orvosaik megtartása érdekében.

A május 26 EP-választással és az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt hangsúlyozta, “meg kell tudnunk mutatni, többen vagyunk azok, akik szeretnénk végre túl lenni Orbán rendszerén.” Ujhelyi egyértelművé tette, fontosabb, hogy az ország az Európai Unióban maradjon, majd pedig olyan kormányzat jöjjön, amely nem csak az elitnek, a Fidesz oligarcha környezetének és Orbán családjának a jólétét akarja megteremteni, hanem minden magyar ember jólétével fog foglalkozni.

Május 26-án minden ellenzéki szavazónak ott kell lenni! - nyomatékosította szavait. Hozzátette, nem szabad hagyni, hogy Orbán megtévessze az országot majd kivezesse az EU-ból. Arra biztatott, szavazzanak minél többen az MSZP-Párbeszéd politikusaira, akik az Európai Unión belül gondolják Magyarország helyét és Szociális Európát akarnak. Az őszi önkormányzati választásokon az a cél, hogy széleskörű együttműködéssel minden településen egy ellenzéki jelölt induljon, hogy megroppantsák a rendszert és leválthassák a fideszes kiskirályokat. Miskolci gyökerekkel rendelkező EP-képviselőjeként arra tett ígéretet, hogy a város előre tolt csatára, nagykövete lesz Brüsszelben: az őszi győztes választások után az új városvezetés biztos lehet abban, együtt fognak dolgozni azért, hogy minél több uniós forrás érkezzen Miskolcra és Borsod megyébe.

Forrás: Hírklikk