Budapest szégyenfoltjaira vadászik Rózsa György

HírKlikk 2018. december 9. 10:13 2018. dec. 9. 10:13

Kampányt indított Budapestért Rózsa György, a főváros sebeire szeretné felhívni a figyelmet.

Rózsa az Instagram-oldalán indított el egy sorozatot Városunk „szégyenfoltjai” címmel, ahol szomorúan-felháborodva mutatja be Budapest méltatlanul elhanyagolt részeit. 

Én szerelmese vagyok Budapestnek, nem tudnék elköltözni máshová, pedig 55 országban voltam eddig, de nem találtam olyan helyet, ami felülmúlná a szülővárosomat. A lányom, amikor a balettintézetbe vittem, áthaladva a Margit hídon, mindig a Gellérthegyre mutatott, s azt mondta: „Hát nem ez a legcsodálatosabb város, apa?” – mondta a Vasárnapi Blikknek Rózsa György, aki lokálpatriótaként sajnálkozik a lepusztult épületek miatt.

Nagy csalódás, hogy ez a varázslatos hely ennyi sebet visel magán, különösen azok keserítenek el, ahol sok vendég, turista jár. Sokat sétálok a városban, ezért gondoltam, hogy az Instagramomon belekezdek ebbe a sorozatba. Nem hiszem, hogy ezzel átütő eredményt érnék el, de legalább kicsit kiöntöm magamból a bánatom, és felhívom a figyelmet. Nem a város ellen vagyok, hanem kifejezetten érte – mesélte a műsorvezető, aki legutóbb egy elhagyatott templomtorzóra hívta fel a figyelmet.

Rózsa György, aki a főváros szerelmeseként szeretne egy másik sorozatot is elindítani „Begyógyított sebek” címmel, amelyben a végre helyreállított híres épületekről mesélne.

Forrás: Blikk